CHP yolsuzluk tapelerini mitinglerde dinletecek

CHP yolsuzluk tapelerini mitinglerde dinletecek

Aljazeera'ya açıklama yapan CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin kayıtların dinletilmesiyle ilgili yasal bir engel olup olmadığı sorusunu da yanıtladı.

CHP, Başbakan Tayyip Erdoğan ve oğlu arasında geçtiği iddia edilen ses kayıtları ve yolsuzluk soruşturmasında gündeme gelen diğer kayıtları meydanlarda seçmene dinletecek. CHP konuşmanın "yasal dinleme" kapsamında kaydedildiğini iddia etti.

 

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin ses kayıtlarının meydanlarda dinletileceğini açıkladı.

 

Aljazeera'ya açıklama yapan CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin kayıtların dinletilmesiyle ilgili yasal bir engel olup olmadığı sorusunu da yanıtladı. Tekin "CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hayatı boyunca yasadışı hiçbir iş yapmamıştır" dedi.

 

CHP lideri Kılıçdaroğlu, Başbakan Erdoğan ile oğlu arasında geçtiği iddia edilen telefon konuşması ile 17 Aralık Soruşturması kapsamında ATV ve Sabah gazetesinin satışıyla ilgili bazı işadamları arasında geçen konuşmaları CHP Grup toplantısında dinletmişti.

"Resmi dinlemedir"

CHP'nin bilişim uzmanı milletvekili Erdal Aksünger de TBMM'de basın toplantısı düzenledi. Aksünger Başbakan Erdoğan ile oğlu Bilâl Erdoğan arasında geçtiği iddia edilen telefon görüşmesiyle ilgili yeni bir iddia gündeme getirdi:

"Bu bir resmi dinlememdir, dinlenen kişi de büyük ihtimalle Bilâl Erdoğan'dır. Soruşturma ve kovuşturma çerçevesinde yapılmıştır. Adliye ve savcılıkta da kayıtları vardır"

Aksünger, bunun dışında Bilâl Erdoğan'ın talimatıyla evdeki paraları dağıttığı iddia edilen ve Medet Nabi Yanık ve Faruk Kalyoncu arasında geçtiği öne sürülen telefon kayıtlarının da yasal dinleme kapsamında olduğunu savundu.

Aksünger, internette yayınlanan ses kayıtlarının üzerinde ID numaları olduğunu söyledi ve bunun "yasal dinlemeye" işaret ettiğini belirtti.

Kriptolu telefonla basın toplantısı

Basın toplantısında iki kriptolu telefon da gösteren Erdal Aksünger "kriptolu telefonların dinlenebilmesi için her iki tarafın da bu tür telefon kullanması gerektiğini" söyledi. Aksünger kriptolu telefonların ithal edilmiş olsa bile kullanıma açılabilmesi için şifre ve kodların Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu(BTK)'na bildiriminin yasal zorunluluk olduğunu söyledi.

"Eğer kriptolu telefon kullanılmışsa şifrelerin BTK'ya onun da Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı(TİB)'na vermesi gerekir. BTK ve TİB dışında kimsenin dinleme olasılığı yok. Yani soruşturma ve kovuşturma çerçevesinde bir dinleme."

Aksünger yargıya ve TİB'e müdahale olaslığına karşı konuyla ilgili bir de soru önergesi verdi:

"İnternette yayınlanan telefon görüşmeleriyle ilgili olarak TİB teknik takip izni vermiş midir? Başbakan Tayyip Erdoğan ve Bilâl Erdoğan'ın telefonları kriptolu mudur? Bu konuşmada kullanılan cihazların BTK'da kripto kodları var mıdır?"

CHP lideri Kılıçdaroğlu 30 Mart yerel seçimleri öncesinde 57 miting düzenleyecek.

Kaynak: Al Jazeera

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.