CHP'de Afrin bilmecesi

CHP'de Afrin bilmecesi

TSK’nın Afrin’i terör örgütlerinden temizlemek için başlattığı Zeytin Dalı Harekatı’na ilişkin CHP’den farklı sesler yükselmeye devam ediyor. İşte haberin ayrıntıları;

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Afrin'e yönelik olarak başlatılan Zeytin Dalı Harekatı'na “sınırlarımızda milli bir sorun var” diyerek açık destek vermişti.

CHP lideri Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısında bugün Afrin harekatını “Savaşa hayır” diyerek eleştiren Türk Tabipler Birliği’ne yönelik operasyona tepki gösterdi. Kılıçdaroğlu, “Bu tür davranışlar, sizin yaptığınız ve toplumun tümünün desteklediği Afrin operasyonuna gölge düşürür” açıklamasında bulundu. Kılıçdaroğlu’nun bu açıklamayı yaptığı sırada, CHP’lilerin “Savaşa hayır, barış hemen şimdi” sloganını atması dikkat çekti.

“10 BİN ŞEHİT GEREKİRSE VERİRDİK”

Kılıçdaroğlu konuşmasında daha sonra ise kendilerinin de savaş kararı verebileceğine işaret edip “Süleyman Şah Türbesi’nden söz ediyorum. Şimdi ortalıkta beyefendi kahraman diye geziyor. Ben olsaydım, 10 bin şehit gerekirse verirdik, bayrağımız orada dalgalanırdı. Korkaktan kahraman olmaz. Terör örgütlerine teslim olandan kahraman olmaz” ifadelerini kullandı.

“AFRİN’E YAPILAN OPERASYONA DESTEĞİMİZ TAMDIR”

“İnsan haklarına evet, demokrasiye evet, teröre hep beraber hayır demek zorundayız. Bu bağlamda bizim Afrin’e yapılan operasyona desteğimiz tamdır ama ÖSO ile paralel anılması rahatsızlık oluşturuyor” diyen Kılıçdaroğlu şunları söyledi: “Giden bizim ordumuz, neredeyse bunu ÖSO’nun kahramanlığına bağlayacağız. Ordunun kahramanlığını, haysiyetini ve onurunu korumak her Türkiye Cumhuriyeti vatandaşının en temel görevidir. Ayrıca, Mehmetçik kanı ile oy devşirmeye çalışmak da büyük bir ahlaksızlıktır” değerlendirmesinde bulundu.”

SELİN SAYEK BÖKE: SAVAŞA HAYIR

Kılıçdaroğlu’nun bugünkü konuşması öncesinde ise CHP’nin Afrin desteğine karşılık CHP Milletvekili Selin Sayek Böke’nin “Savaşa hayır” mesajı dikkat çekti.

İşte o mesaj:

bokeeeeee.jpg

CHP’li Selin Sayek Böke ayrıca, “Yakama annemin barış çiçeğini taktım, annemin vicdanını da yanıma aldım, annemin evine gittim” mesajıyla şu videoyu paylaştı:

MEHMET BEKAROĞLU’NDAN MESAJ

CHP Milletvekili Mehmet Bekaroğlu ise Afrin harekatına destek verip Türk Tabipler Birliği'ne yönelik operasyonu ise “Ben Türkiye'nin sınırlarından gelebilecek terörist sızmalara karşı müdahale hakkı olduğuna, bu çerçeveden sınır ötesine operasyon yapmasının doğru olduğuna inanıyorum. Ama yine de ‘Savaş bir halk sağlığı sorunudur’ diyorum” mesajıyla eleştirdi.

İşte o paylaşım:

bekarogluu.jpg

 

“ŞU AN MİLLİYETÇİ GURUR ÇOK YÜKSEK BUNA KARŞI GELMEK TEPKİ GÖRÜR”

New York Times muhabirinin CHP Kilis İl Başkanı Mehmet Akif Perker’le görüşmesinden aktardığı Afrin detayları da dikkat çekmişti. CHP Kilis İl Başkanı Mehmet Akif Perker “Biz savaşa karşı bir partiyiz, şu an milliyetçi gurur çok yüksek ve buna karşı gelmek halktan büyük tepki görür” dediği gündeme gelmişti.

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.