CHP'de Alper Taş bombası

CHP'de Alper Taş bombası

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, gündeme dair değerlendirmelerde bulundu.

FOX TV'de Çalar Saat isimli programa katılan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, gündeme dair değerlendirmelerde bulundu.

CHP'nin İzmir adayı Tunç Soyer hakkında açıklama yapan Kılıçdaroğlu, 'Tunç Soyer'e yönelik yapılan eleştirilerin tamamı haksız eleştiriler. Eleştirilerin özünde şu var. 'Bu kişi çok değerli, çok oy alacak biz bunu yıpratalım' ve bir kampanya başlattılar. Babasından ötürü çocuk niye yargılanır?' açıklamasında bulundu.

'AZİZ KOCAOĞLU KENARA ÇEKİLMİŞTİ'

Kemal Kılıçdaroğlu, Aziz Kocaoğlu'nun neden yapılmadığına ilişkin soruya "Kocaoğlu başarılı bir belediye başkanıydı. Artık yoruldum deyip kenara çekilmişti. Tunç beyin ismi de öne çıkmıştı artık" şeklinde yanıt verdi.

'İMAMOĞLU HALKÇIDIR'

Kılıçdaroğlu 'Ekrem İmamoğlu'nun siyasi duruşunu nasıl tanımlarsınız?' şeklindeki soruya "Ekrem İmamoğlu halkçıdır. Sağ sol kavramları 1789 Fransız devriminden sonra karşımıza çıkmıştır. Parlamentoda bütçenin halktan yana kullanılmasını isteyenler solda oturmuştur. İmamoğlu solda oturuyor' ifadelerinde bulundu.

BİNALİ YILDIRIM'IN İSTİFASI

Binali Yıldırım'ın istifası ile ilgili açıklama yapan Kılıçdaroğlu, "Sayın Binali Yıldırım'ın eğer istifa etmeden Meclis'in makam aracıyla kampanya yapmasından en çok rahatsız olanın halk, barolar STK'ler olması lazım. Biz atlayıp onların önünü kesersek... Bu doğru değil." şeklinde konuştu.

200 BİN LİRA BORÇ ALDIM

AK Parti'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile olan davaların hatırlatılması üzerine Kılıçdaroğlu, "Tazminatları ödemek için evi sattım. Bir miktar da borç aldım. Çünkü evi satınca yetişmedi. Biz vatandaşlardan para istemedik ama bir fon kurduk. Bize yüksek para cezaları vererek susturmaya çalışıyorlar. 200 bin lira borç aldım. Kimden borç aldığımı söylemeyeyim. Mal varlığı beyanımda var. Akrabalarımdan aldım daha çok." dedi.

ALPER TAŞ ÇIKIŞI

Kılıçdaroğlu, "CHP'nin Beyoğlu adayı olarak ÖDP Genel Başkanı Alper Taş sizin gönlünüzdeki isimmiş. Yarın PM'ye onun ismini mi getireceksiniz?" şeklindeki soruya "Olabilir. Alper bey son derece saygın bir isim. Beyoğlu'na yakışan bir isim. Genç, dinamik bir arkadaş dolayısıyla bakacağız" şeklinde yanıt verdi.

SİYASETCAFE.COM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.