CHP'de Antalya krizi: Başkan Böcek, Kılıçdaroğlu'na bayrak açtı

CHP'de Antalya krizi: Başkan Böcek, Kılıçdaroğlu'na bayrak açtı

108 günlük koronavirüs mücadelesini tamamlayan ve görevinin başına dönen CHP'li Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, partiyi karıştıracak 3 karara imza attı.

CHP'li Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, tüm dünyada mücadele edilen koronavirüs salgınında 108 günlük bir savaş verdi.

Aylardır yoğun bakımda tedavi edilen Böcek, önceki gün tedavisini tamamlayarak görevinin başına döndü.

Böcek, koltuğuna oturur oturmaz da partiyi karıştıracak 3 karara imza attı.

Böcek, göreve döndüğünün ilk günü vekâlet verdiği CHP’li Mehmet Hacıarifoğlu’ndan vekâleti geri aldı, kendisi hastanedeyken yetkileri alınan genel sekreter avukat Cansel Çevikol Tuncer’e de yetkilerini iade etti.

 

KILIÇDAROĞLU'NA KARŞI KILIÇLARI ÇEKTİ

 

Böcek bu hamlesi ile Kılıçdaroğlu’na adeta bir darbe indirmiş oldu.

Kendisi hastayken, büyükşehiri toparlasın diye Kılıçdaroğlu’nun talimatıyla Ankara’dan Antalya’ya gönderilen eğitimci Hüseyin Karakuş’u genel sekreter yardımcılığından alan Böcek, böylece genel başkana karşı da kılıçları çekmiş oldu.

Aslında Böcek ile Kılıçdaroğlu arasındaki ilk gerginlik seçimin hemen arkasından yaşanmıştı.

Kılıçdaroğlu, danışmanlığını da yapan ve CHP’de ‘belediyeciliğin kitabını yazan adam’ olarak bilenen Hüseyin Karakuş’u büyükşehire genel sekreter yapmak istedi. Böcek bu teklifi reddetti ve bir dönem iş insanı Fettah Tamince’nin de avukatlığını yapan avukat Cansel Çevikol Tuncer’i genel sekreter olarak atayacağını söyledi.

Tuncer’in memuriyetteki süresi bu görev için yetmeyince, Böcek hem Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan, hem de ‘ata dostum’ dediği Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’ndan yardım istedi. Bu iki desteği yanına alan Böcek’in isteği 6 ay sonra gerçekleşti.

Uzun süredir Antalya Büyükşehir’in mevcut bir bakanın adamları tarafından yönetildiğine dair söylentiler dolaşıyordu. Genel sekreter Tuncer’in de bu kadroya destek olduğu dillerden düşmüyordu. İşte Böcek hastalanınca CHP Genel Merkezi’nin de eline fırsat geçmiş oldu ve Tuncer’in yetkileri tırpanlandı.

Ancak bu durum Böcek hastaneden çıkana kadar sürdü. Başkan, genel sekreterinin yetkilerini tırpanlayan vekili görevden aldı, Kılıçdaroğlu’nun emaneti olan Karakuş’u özel kalem müdürlüğü emrine ‘uzman’ olarak sürdü ve genel sekreteri Çevikol’u da eski yetkileriyle donattı.

 

ANTALYA'DA PARTİ KARIŞTI

 

Bu, genel merkezde büyük yankı uyandırdı. Aynı zamanda Antalya’da parti de karıştı. CHP Antalya İl Başkanlığı, partinin resmi sitesinden, “Karakuş’un görevden alınması ciddi rahatsızlık yaratmıştır” mesaj geçti. CHP Muratpaşa İlçe Başkanı Hasan Şahin ise Hüseyin Karakuş’un görevden alınmasının ‘partilileri üzdüğünü’ ve ‘göreve iadesini beklediklerini’ duyurdu.

 

AK PARTİ'YE YAKINLAŞTIĞI İDDİA EDİLİYOR

 

Bu tartışmaların hemen ardından 'Böcek, AK Parti’ye geçiyor”, 'AK Parti'ye yakınlaşıyor' dedikodusu yayıldı.  

Zorlu tedavi sürecinde hem Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan hem de Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Muhittin Böcek ile yakından ilgilenmiş, Muhittin Böcek'te hastaneden paylaştığı bir videoda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a ve Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'ya teşekkür etmişti.

 

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN!

Siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum