CHP'de Atatürk'ü savunacak kimse kalmadı mı?

CHP'de Atatürk'ü savunacak kimse kalmadı mı?

Türkiye Gazetesi yazarı 'CHP vekili Atatürk’e 'katliamcı' dedi, kimsede çıt yok!' başlıklı bir yazı yazdı. Yazıda CHP'li vekilin Atatürk'e "katliamcı" demesine CHP içinden neden bir ses çıkmadığı sorgulanıyor.

Türkiye Gazetesi yazarı Cem Küçük bugün yazdığı yazıda, CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal'ın Dersim olayı ile ilgili söylediklerini hatırlatarak bu olaya CHP'den neden bir ses çıkmadığını sordu?

Küçük, yazısında, "CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal 1937’de yaşanan Dersim olayları için 'Unutmadık, asla unutmayacağız. Dersim Katliamında yitirdiğimiz canları saygıyla anıyorum' mesajını paylaştı." diyerek bu lafların CHP dışından birinin söylemesi durumunda CHP'li kesimin kıyameti koparacaklarını, ancak bu kişiye neden tepki göstermediklerini sordu. Küçük devamında, "CHP Grup Başkan Vekili Özgür Özel’in iki tarafı yatıştırmak için söz söyleyeyim derken yeni bir kriz çıkardı. Özel, 'Biz Dersimli fakir bir ailenin dördüncü çocuğunu genel başkan yaparak Dersim ile helalleştik' dedi. Böylece Özel katliamı onaylamış oldu." dedi.

Cem Küçük yazısında, Atatürk'e gözünün üstünde kaşı var denildiğinde bile soluğu mahkemelerde alan CHP'lilerin, bu olaya nasıl tepki göstermediklerini sordu ve şöyle dedi:

"İnanılır gibi değil ama CHP’de herkes suspus. Kimse ağzını açmıyor. Acaba seçmenleri de böyle mi düşünüyor? Gerçekten merak ediyorum. Gerçek Atatürkçüler neden ağzını açamıyor? Bu parti ne hâle gelmiş ya!.. Atatürk’ü CHP’de savunacak kimse kalmamış... "

Küçük'ün yazısının kalan kısmı şöyle:   

HDP vekili Sezai Temelli’nin Dersim olayları için attığı mesaj şu:

“Dersim’de 84 yıl önce on binlerce Kürt katledildi, sürgün edildi. Dersim Tertelesi’nde katledilen tüm canları saygıyla anıyorum. Bu katliamı unutmayacağız.”

Gördüğünüz gibi bir CHP vekili bir HDP vekili birleşmişler. İkisi de Atatürk’e katliamcı diyor. CHP’liler, Kemalistler suspus. Vay arkadaş, ne günlere kaldık.

AK Partili biri dese ortalığı velveleye verenler CHP ya de HDP’li biri olunca ağızlarını açmıyorlar. Demek ki sizlerin de Atatürk sevgisi buraya kadarmış. Gerçekten Atatürk sevgisi olsaydı Orhan Sarıbal’a tepki koyardınız.

Bakalım gerçek Atatürkçüler ne zaman tepki koyacak? Bekleyip göreceğiz.

Siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.