CHP'de ateşkes!

CHP'de ateşkes!

CHP’de 24 Haziran seçimlerinden sonra başlayan olağanüstü kurultay kavgasına yerel seçimler nedeniyle ara verildi.

CHP'de 24 Haziran seçimlerinden sonra başlayan olağanüstü kurultay kavgasına yerel seçimler nedeniyle ara verildi. 'Ateşkes' ilanı üzerine parti yönetimi, yerel seçim hazırlıklarını başlattı. Bu kapsamda cuma günü Parti Meclisi'ni olağanüstü toplayacak CHP yönetimi, milletvekillerini de 27-30 Eylül tarihlerinde dört gün sürecek Abant Kampı'na çağırdı. 24 Haziran seçimlerinden sonra olağanüstü kurultay tartışmaları ile çalkalanan CHP’de, muhalefetin seçimli olağanüstü kurultay girişiminin yeter sayıda imza olmadığı gerekçesiyle reddedilmesinin ardından, olağanüstü tüzük kurultayı gündeme gelmişti. Yerel seçimlerin Mart 2019'da yapılacak olması, CHP’deki tartışmaları şimdilik askıya aldı.

SEÇİMİN SORUMLULUĞU YÖNETİMDE

Olağanüstü kurultay sürecinin ateşini yakan Muharrem İnce, arkadaşlarıyla yaptığı değerlendirmeden sonra çıktığı bir televizyon programında, parti içi tartışmayı sürdürmeyeceğini şu sözlerle ilan etti: 'Önümüzde yerel seçim var. Partimin başarılı olması için elimden geleni yapacağım. Bizim yenileşmeye ihtiyacımız var yerel seçim için. İyi Parti bunu yapabildi. Partimin 630 delegesi 'Kurultay toplansın' demiş. Demek ki bine yakın oy alacağım. Buna rağmen kurultay toplanmamışsa evi yıkacak halimiz yok. Tüm sorumluluk kurultayda imza vermeyen delegelere ve parti yönetimine aittir. Ama başarısız olsun da top ayağıma gelsin demem. Başarılı olmak için elimden geleni yaparım.' Muhalefetin başlattığı olağanüstü seçimli kurultay girişiminin başarısızlıkla sonuçlanmasının ardından muhalefetin bu kez gündemine aldığı olağanüstü tüzük kurultayından da vazgeçmesi üzerine rahatlayan CHP yönetimi, Kılıçdaroğlu’nun genel başkanlığında girilecek 10. seçim olan yerel seçim hazırlıklarını başlatırken, parti içi tartışmalara da yerel seçimlere kadar ara verilmiş oldu.

PM OLAĞANÜSTÜ TOPLANTIYA ÇAĞRILDI

Kılıçdaroğlu, seçim hazırlıkları amacıyla Parti Meclisi (PM)'ni cuma günü olağanüstü toplantıya çağırdı. Kılıçdaroğlu'nun açış konuşması ile başlayacak toplantıda, Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak'ın 'ekonomideki son gelişmeler', Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun'un 'yerel yönetimler seçimine ilişkin strateji hazırlıkları' ile ilgili birer sunum yapacağı öğrenildi. PM toplantısında ayrıca 81 il ve ilçe başkanlığının 2017 kesin hesapları da görüşülerek onaylanacak.

DÖRT GÜNLÜK KAMP

CHP’nin seçim hazırlıkları kapsamında bir başka toplantı da kamp şeklinde düzenlenecek. CHP Parlamento Grubu’nun 27. Dönem 1. Çalışma ve Değerlendirme Toplantısı, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında Bolu Büyük Abant Otel’de 27-28-29-30 Eylül 2018 tarihlerinde yapılacak.

İNCE İSTANBUL'A TALİP

CHP’de Genel Başkan adaylığı konusunda iddiaları olan İnce'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na aday olup olmayacağı tartışılıyor. Seçimlerde partinin başarısı için çalışacağını açıklayan İnce'nin, adaylık için başvuru yapmayacağı ancak Genel Merkez’den kendisine, 'Yaptığımız anketlerden siz çıkıyorsunuz. Sizinle seçimi kazanma ihtimalimiz daha yüksek' şeklinde bir teklif gelmesi halinde, bu teklifi kabul edeceği belirtildi.

siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.