CHP'de Baykal çatlağı

CHP'de Baykal çatlağı

Paralel yapıyla ittifakı hüsranla sonuçlanan CHP'de farklı hesaplar yapılmaya başlandı. Sarıgül liderliğe, Baykal ve grubu genel başkanlık olmazsa Köşk'e oynayacak.

CHP'de parti içi kutuplaşmalar başladı. Seçimi kaybeden Mustafa Sarıgül'ün genel başkanlığa oynayacağı iyice dillendirilmeye başlarken bir yandan da Antalya Milletvekili Deniz Baykal Grubu harekete geçti. CHP'de bazı milletvekilleri Antalya'da Mustafa Akaydın için çalışmamasını “Genel Başkanlık hesabı yapıyor” şeklinde yorumladı. Baykal'a yakın milletvekili ve PM üyelerinin genel başkanlık için nabız yokladığı öğrenildi. Özellikle Antalya, Artvin, İzmir ve İstanbul'daki örgütler ve delegeleri telefonla arayan bazı isimlerin “Paralel yapıyla iş birliği partinin kimliğini bozdu. Köklü değişim lazım” diyerek Baykal'a destek imasında bulundu. 


DESTEĞİ BİLİNÇLİ ÇEKTİ İMASI 

Baykal'ın Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun Antalya mitingine dahi gelmediğini belirten bazı partililer, tepki gösteriyor. CHP eski Milletvekilli Feridun Baloğlu isim vermeden Baykal'ın tutumunu eleştirdi. Baloğlu, “Parti kimliğini görmezden gelip, seçim kampanyasına katılmayan herkes, bu olumsuz sonuçtan sorumludur” dedi. "Bununla kimi kastediyorsunuz" sorusuna Baloğlu, “Partinin mücadelesine uzak durup kendi adlarına dar hesap yapanları kastediyorum" dedi. 

BAŞARISIZLIĞI BİZE MAL ETMEK HAKSIZLIK

Baykal’a yakınlığıyla bilinen Antalya Milletvekillerinden Yıldıray Sapan ise Akaydın'la seçimin kaybedileceğini başından beri bildiklerini söyledi. Sapan şunları söyledi: “Seçimin kaybedilmesini bize bağlamak hakarettir. Kendi beceriksizliklerini başkalarının üzerine yıkmaya çalışıyorlar. CHP’nin kaybetmesi tez konusudur. Bir tek AKP’nin CHP’ye oy vermediği kalmıştı” dedi. 

BAYKAL DAHA ÖNCE MESAJ VERDİ

Baykal ise bu konudaki sessizliğini koruyor. Oyunu kullandıktan sonra Ankara’ya dönen Baykal, aslında o gün çarpıcı mesajlar vermişti. Baykal, şunları söylemişti: “Her seçimin ardından adayların, partilerin, seçmenin alacağı ders vardır. Sonuçtan sonra geriye ve ileriye bakmak lazım. Anladıktan sonra geleceğe hazırlanmak lazım. Doğruyu yapmak, yanlıştan uzak durmaktır.” 

YA LİDERLİK YA CUMHURBAŞKANLIĞI

Baykal'a yakın isimler genel başkanlıkla ilgili yoklamalarda yeteri kadar destek bulamazsa rotayı Köşk adaylığına çevirecek. Baykal'ın Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde aday olmaya da hazırlandığı öğrenildi. (Akşam)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.