CHP'de Binali Yıldırım isyanı Nasıl kabulleniyorsunuz?

CHP'de Binali Yıldırım isyanı Nasıl kabulleniyorsunuz?

CHP'nin yerel seçimlerdeki İstanbul adayı Ekrem İmamoğlu,  AK Parti'nin İstanbul adayı olan Binali Yıldırım’ın görevini sürdürmesi için 'Kendi takdiridir' yorumunu yapmıştı. İmamoğlu'nun bu yorumu parti tabanında tepkilere yol açtı.

CHP'nin yerel seçimlerdeki İstanbul adayı Ekrem İmamoğlu,  AK Parti'nin İstanbul adayı olan Binali Yıldırım’ın görevini sürdürmesi için 'Kendi takdiridir' yorumunu yapmıştı.

İmamoğlu'nun bu yorumu muhalefetin Yıldırım’ın belediye başkanlığı adaylığına yaklaşımını tartışmaya açtı.

CHP Parti Meclisi üyesi ve Eski Cumhuriyet Başsavcısı İlhan Cihaner, 'İmamoğlu belki pozitif bir propaganda yapmaya çalışıyor ama ortada bir anayasa ihlali var. Bu ihlal geçiştirilemez.' dedi.

Cihaner, TBMM Başkanı Binali Yıldırım’ın, partisi AKP tarafından İstanbul belediye başkanlığı için aday gösterilmesine karşın meclis başkanlığı görevinde ısrar etmesinin "anayasa ihlali" olduğunu belirtirken, CHP’nin bu ihlal karşısında "doğru eylem ve söylem stratejisi" geliştiremediğini öne sürüyor.

'CHP BUNU HEP YAPIYOR'

CHP’li eski vekillerden Mehmet Tüm, CHP’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ekrem İmamoğlu kadar CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun söyleminin de 'yanlış ve kabul edilemez' olduğunu öne sürüyor.

Mehmet Tüm, CHP yönetimine 'Türkiye’de anayasal suç işleniyor. Ama bir bakıyorsunuz ana muhalefet partisinde bütünlük yok. TBMM Başkanı Yıldırım –herkes istifa ederse, ben de ederim- açıklamasıyla aslında CHP’yle, halkla dalga geçiyor. CHP ise hiçbir şey yapmıyor. Haydi CHP, eyleme geç' çağrısı yapıyor.

'BİZİ ŞİMDİ KONUŞTURMUYORLAR AMA...'

CHP'li vekillerde de, Kılıçdaroğlu ve Ekrem İmamoğlu’nun söyleminin yarattığı rahatsızlık büyüyor. Parti kulislerinde "Bizi şimdi konuşturmuyorlar ama konuşacağımız zamanlar da gelecek" diyenlerin sayısı artıyor. 

SİYASETCAFE.COM

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.