CHP’de büyük kaynama: Kırklareli, Bayrampaşa, Kartal, Kadıköy bayrak açtı

CHP’de büyük kaynama: Kırklareli, Bayrampaşa, Kartal, Kadıköy bayrak açtı

Çok tartışılan çalkantılı PM toplantısında 31 Mart Yerel Seçimlerinde adaylarını belirleyen CHP’de sular durulmuyor. Kırklareli Belediye Başkanı Mehmet Kesimoğlu bayrak açtı. Kaftancıoğlu’nun toplantı çağrısına ilçe başkanları itibar etmedi.

GENEL MERKEZE BAYRAK AÇTILAR

CHP’de gerilimli Parti Meclisi toplantısı sonrası kaynama sürüyor. Kırklareli Belediye Başkanı Mehmet Kesimoğlu genel merkeze bayrak açtı. İstanbul İl Başkanı Kaftancıoğlu’nun toplantı çağrısına ilçe başkanları sirayet etmedi. Bayrampaşa’da gençlik kolları topluca istifa etti. Kartal’da aday adayı istifa etti. Kadıköy’de Odabaşı’nın adaylığı muğlaklaştı.

İSTİFALAR PEŞ PEŞE

CHP’de İstanbul ve İzmir ilçelerinin de aralarında olduğu çok sayıda seçim bölgesi için adayların belirlendiği gerilimli Parti Meclisi toplantısının ardından hem Parti Meclisi’nde hem de Muğla/Marmaris, İstanbul/Sancaktepe, İzmir/Menemen ve Edirne/Keşan’dan gelen istifa ve tepki haberlerine yenileri eklendi.

KIRKLARELİ’NDE GENEL MERKEZE İSYAN MİTİNGİ

Kırklareli’de parti yönetiminin Mehmet Tuna Soykan’ı belediye başkanlığına aday göstermesi üzerine mevcut Belediye Başkanı Mehmet Kesimoğlu bayrağını açtı.

Atatürk Evi’nde akşam saatlerinde bini aşkın kişinin katıldığı bir miting düzenleyen Kesimoğlu, genel merkezin kararını hem Kırklareli il örgütüne hem de Kırklareli halkının iradesine konulmuş bir ipotek” olarak niteledi.

Kesimoğlu, “Kırklareli halkı tüm anketlerde, STK görüşmelerinde, sokakta ‘Kesimoğlu’ diyor. Siz yanlış değerlendirmenizde Kırklareli halkının iradesine ipotek koyuyorsunuz. İsyanım bunadır, bunu kabul etmiyorum” diye konuştu.

Mehmet Kesimoğlu'nun Twitter hesabından yaptığı paylaşımlar şöyle:

mehmetkasimoglu.jpgmehmetkesimoglu.jpgmehmetkesimoglu1.jpg

CANAN KAFTANCIOĞLU’NUN ÇAĞRISINA İLÇE BAŞKANLARI UYMADI

Parti Meclisi toplantısı sürerken İstanbul ilçelerindeki adayların belli olmasıyla görevinden istifa ettiğini duyuran ancak birkaç saat içinde istifasını geri alan İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’na ilçe yönetimlerinden tepki geldi.

Kaftancıoğlu, 39 ilçe başkanını “İl başkanımızla yola devam ediyoruz” başlıklı bir açıklama yayımlatmak üzere toplantıya çağırdı. Çağrıya sadece 14 ilçe başkanı uyarken, 25 ilçe başkanı ise toplantıya katılmadı.

KAFTANCIOĞLU'NUN İSTİFASI MI İSTENDİ?

Bu sırada kulislere “Genel merkez Kaftancıoğlu’nun istifasın istedi”  iddiası yansıdı ancak iddia hiçbir tarafça doğrulanmadı.

Kaftancıoğlu, akşam saatlerinde ise il yönetimiyle toplandı. Toplantıda genel merkezin istifasını istediği iddiası için “İstifa etmeyelim, belediye meclis üyeleri de belirlendikten sonra durumu değerlendiririz”  eğilimi öne çıktı.

BAYRAMPAŞA GENÇLİK KOLLARI TOPTAN İSTİFA ETTİ

İstanbul Bayrampaşa’da Gençlik Kolları Başkanı Göktunç Şentürk ve Yönetim Kurulu üyeleri, Parti Meclisi’nin Bayrampaşa’da beklenen isim olan Mehmet Kıvanç Özel’in yerine Remzi Albayrak’ı aday belirlemesi üzerine tepki olarak görevlerinden istifa etti.

Gençlik Kolları’nın yazılı açıklamasında “Bugünden itibaren partimizin yılmaz, yorulmaz üyeleri olarak Bayrampaşa hayalimizi hayata geçirmek için varız” denildi.

KARTAL ADAY ADAYI SÜSLÜ CHP’DEN İSTİFA ETTİ

İstanbul’un Kartal ilçesinde belediye başkanlığı için aday adaylığını açıklayan Hüsnü Süslü partisinden istifa etti.

Yazılı açıklamasında Kılıçdaroğlu’nun isteği ve halen il yönetimine hakim olan kliklerin ayak oyunlarıyla adaylığının iptal edildiğini ileri süren Süslü, parti yönetimini anti-demokratik olmakla, taban inisiyatiflerini hiçe saymakla, kamuoyu yoklamalarını dikkate almamakla ve muhalefeti yapılan “tek adam” anlayışının bir benzerini tahakküm etmekle suçladı.

KADIKÖY’DE ŞERDİL DARA ODABAŞI MUĞLAKLAŞTI

Parti Meclisi’nin İstanbul Kadıköy için aday belirlediği Şerdil Dara Odabaşı’nın adaylığı da riske girdi.

Gün içinde gündeme ilişkin bir basın toplantısı düzenleyen CHP Sözcüsü Faik Öztrak, gazetecilerin sorularını yanıtlarken Bu bizim iç işimiz. Yetkili kurullarımızda inceliyoruz. Kamuoyu önünde tartışmıyoruz” yanıtı verdi.

Odabaşı’nın aday yapılıp yapılmayacağının 2 Şubat’ta son adayların belirleneceği Parti Meclisi toplantısında kesinlik kazanacağı ifade edildi.

Siyasetcfe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.