Chp’de çarşı karıştı: Kılıçdaroğlu da ‘kumpas’ dedi

Chp’de çarşı karıştı: Kılıçdaroğlu da ‘kumpas’ dedi

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu son günlerde yaşanan 'Beştepe'deki CHP'li' tartışmasıyla ilgili bir açıklama yaptı. Açıklamasında "Türkiye'nin gündemini başka yere çekmek istiyorlar. CHP örgütlerine ciddi kumpaslar var" dedi.

İzmir’de bulunan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “CHP’ye karşı ciddi kumpaslar var” diyerek Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı canlı yayında tartışmaya çağırdı.

Kılıçdaroğlu konuşmasında şu başlıklardan bahsetti:

- Bizimle uğraşıyorlar. Nasıl bir kumpas kurabiliriz? diye düşünüyorlar. CHP’yi nasıl geriletebiliriz? Bir dahaki seçimlerde nasıl başarılı olabiliriz? diyorlar.

- CHP örgütlerine karşı ciddi kumpaslar var. Milletvekillerine söyledim, il başkanlarına, belediye başkanlarına, vatandaşlara söyledim bu sürecin olumsuz olması için ellerinden gelen her şeyi yapacaklar. Yumruk atacak, sandalye atacak adam bulacaklar.

- Çok dikkatli olun. Kim başkasına hakaret ederse, sandalye fırlatırsa yakasından yakalayın ve kapının önüne koyun dedim. Asla ve asla o kişi CHP’nin adamı değil Saray’ın adamıdır dedim.

- Türkiye’nin gündemini değiştirmek ve dikkatleri başka yere çekmek için çaba harcıyorlar. Bunu gayet iyi biliyorum.

- Dün Erdoğan İzmir’e geldi. Bir sürü laflar etti. Ne dediğini ben gayet iyi biliyorum. Ama şu cümle çok önemli, ‘Ben cumhurbaşkanlığımı ortaya koyuyorum, sen genel başkanlığını koyuyor musun? İzmir’den, ilk kurşunun atıldığı, düşmanın denize döküldüğü kentten sesleniyorum, aydınlığın kentinden sesleniyorum; onun yakınlarına da sesleniyorum; “Sen ister cumhurbaşkanlığını koy ister koyma, seninle istediğin her yerde tartışmaya hazırım”.

 

 

 

DOĞRULAMAYLA İLGİLİ AÇIKLAMA YAPMADI

Kemal Kılıçdaroğlu, partisi hakkında çıkan iddialara ilişkin son kaynak olarak gösterilen Talat Atilla’nın, “Haber bana geldiğinde çok yönlü check ettim… Hatta, bununla yetinmedim. Bu haberi CHP Lideri Kılıçdaroğlu’na da bir şekilde “Bu haber doğru mu?” diye doğrulattım” sözleriyle ilgili de herhangi bir açıklamada bulunmadı.

 

siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.