CHP’de deprem! Toplu istifa ettiler

CHP’de deprem! Toplu istifa ettiler

Cumhuriyet Halk Partisi’nde yerel seçimler öncesi büyük bir kriz yaşanıyor. Adaylar açıklandı, istifalar başladı. İşte ayrıntılar;

Mart 2019’da yapılacak yerel seçimler öncesi CHP’de ilk istifa haberi Çorum'un Oğuzlar ilçesinden geldi. Çorum CHP’de 2 ilçe ve bir belde adayının açıklanmasının hemen peşinden toplu istifalar yaşandı.

Oğuzlar ilçe yönetimi, mevcut başkan Orhan Ateş’in Mart 2019’da yapılacak yerel seçimlerde aday gösterilmesine tepki göstererek toplu istifa ettiler.

İSTİFA KARARI ALINDI

Adayın açıklanmasının ardından CHP Oğuzlar İlçe yönetimi, İlçe Başkanı Osman Güllü Başkanlığında değerlendirme toplantısı yaptı. Toplantıya tüm ilçe yöneticileri ile bazı parti üyeleri katıldı.

Toplantıda Başkan Güllü ile birlikte CHP İlçe yönetimini oluşturan 10 kişinin istifa kararı aldığı öğrenildi.

İstifa gerekçelerini açıklayacaklar

Kendi görüşlerini parti genel merkezinin ciddiye almadığını öne süren ve gösterilen adaya tepki amacıyla toplu istifa kararı aldıklarını kaydeden partililer, istifa gerekçelerini yazılı olarak parti merkezine iletecekleri söylediler.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında toplanan Parti Meclisi’nce, açıklanan 105 belediye başkan adayı arasında hâlen Oğuzlar Belediye Başkanlığı görevini yürüten Orhan Ateş de bulunuyor.

chpdeprem.jpg

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.