CHP’de Erdal Aksünger kavgası: Kılıçdaroğlu’ndan istifa tehdidi

CHP’de Erdal Aksünger kavgası: Kılıçdaroğlu’ndan istifa tehdidi

31 Mart yerel seçim adaylarını belirlemek için toplanan CHP PM’de listeler belli oldu ve 71 yeni belediye başkan adayı daha açıklandı. Kılıçdaroğlu istifa ederim dedi ve Erdal Aksünger geri çekildi.

Her toplantısında büyük tartışmalara neden olan CHP PM bugün 8. Toplantısını yaptı. PM’de Erdal Aksünger kavgası çıktı. Kılıçdaroğlu “Aksünger aday olursa ben istifa ederim” dedi ve açık oylama istedi. Bunun üzerine PM’ye ara verildi ve Erdal Aksünger geri çekildi.

 

AKSÜNGER: ÇEKİLMESEM TAM BİR HUKUKSUZLUK OLDUĞU İÇİN MAHKEME GİDİLECEKTİ

Erdal Aksünger yaşanan durum ve tartışmalar hakkında yakınlarına attığı mesajda “Genel Başkan 2 saat direndi, ara verdi, yukarı çıktı. Tüm MYK’yı topladı ve hepsine istifa resti çekti,açık oylama konusunda hukuksuzluk yaptı. Üsteleseydim herkesi aşşağılamaya başladı. Çekilmesem bir tam hukuksuzluk olduğu İçin mahkemeye gidilecekti” demiş.

71 BELEDİYE BAŞKANI DAHA AÇIKLANDI

CHP, belediye başkan adayı olacak isimleri belirlemek için sabah 11.00'de önce MYK'yı ardından saat 15.00'te PM'yi topladı. PM toplantısı sonrasında 71 belediye başkan adayı daha açıklandı.

CHP Genel Başkanı Yardımcısı Seyit Torun PM toplantısının ardından açıklama yaptı.

PM'de İstanbul'da 4 ilçede aday olacak isimler de belirlendi. Beyoğlu'nda Alper Taş, Şişli'de Muammer Keskin, Küçükçekmece'de Kemal Çebi, Kadıköy'de Şerdil Dara Odabaşı aday olacak.

LİSTELERE TEPKİ BÜYÜK

CHP'nin 31 Mart yerel seçimlerine katılacak belediye başkan adaylarını açıklamasıyla birlikte listelere tepkiler de gelmeye başladı.

İşte gelen tepkilerden bazıları:

chptwit.jpg

CHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI SEYİT TORUN AÇIKLADI

"Adil ve üretken bir yaşamı yerel yönetim politikalarımızla yaşatacağız. Daha kaliteli hizmeti daha düşük ücrete sağlayacağız. CHP'li belediyeler yerel kalkınmayı sağlıyor, istihdam yaratan projelere öncelik veriyor. CHP'li belediyeler demokratik siyasetin, bir arada yaşama güvencesidir. Yurttaşlarımız birbirine yabancılaşıyor. CHP bir arada yaşamın temelini yerel yönetim temeliyle kuracak. Kimliklere sıkışmayacağız, çoğulcu siyaseti yerelde birlikte oluşturacağız. Kavga etmeyeceği. AKP'li belediyeler şeffaflıktan uzak. CHP'li belediyelerde şeffaflığı hakim kılacağız. Belediyeler çevreyi koruyan kurumlardır. CHP, barınnmadan kentsel dönüşüme tarımdan kooperatifleşmeye sürdürülebilir poltikalar oluşturacak. Şehrin ihtyiaçlarını karşılamayan büyün bütçeli projeler uygulanmayacak CHP'li belediyelerde. Yurttaşların vergileriyle küçük bir gruba hitap eden projeler yapılmayacak. Ulaşım büyük şehirlerde çok pahalı. AKP'li belediyeler ulaşımı kar olarak görüyor. Sürdürülebilir ulaşım için ucuz, akılllı, duyarlı sistemleri her kentte yaygınlaştıracağız. AKP kırsal alanlarımızı oluşturan ormanlar, havzalar, tarım toprakları üzerine diktiği çirkin binalarla yok ediyor. Gıda ürünleri pahalıya satılıyor, gıda üretim tüketim sürecini yeniden oluşturacağız. Gıdanın fiyatını ucuzlaştıran tüm tedbirleri alacağız. Kooperatifleşmeyi belediyeler öncülüğünde tesis edeceğiz.

AKP dereboylarına bina dikti, şehirlerimizi seller basıyor. CHP'li belediyeler afet risklerini azaltmak için tüm tedbirleri alacak.

CHP'li belediyelerde açlık sınırının altında kimse kalmayacak. Huzur içinde bir arada yaşamın güvencesi olacağız. Adil kentler yaratacağız. Martın sonu bahar."

PM'de belirlenen belediye başkan adaylarının listesi şöyle:

chp1-002.pngchp3-002.pngchp2-003.png

Siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.