CHP'de her şey değişti de zihniyet değişmedi: Özgür Özel, 'Kürt Devleti kurulmalı' diyen Pervin Chakar'ın elini öptü

CHP'de her şey değişti de zihniyet değişmedi: Özgür Özel, 'Kürt Devleti kurulmalı' diyen Pervin Chakar'ın elini öptü

CHP'nin yeni Genel Başkanı Özgür Özel, Kürt devleti kurulmasını isteyen Pervin Chakar'ın elini öpüp bu anları 'barış ve kardeşlik' notuyla sosyal medya hesabından paylaştı.

CHP'nin yeni Genel Başkanı Özgür Özel, dün HDP'li Pervin Buldan ile birlikte Süreyya Opera Sahnesi'nde "Bir Opera Gecesi" dinletisine katıldı.

Özel, Kürt devleti kurulmasını isteyen Pervin Chakar'ın elini öpüp bu anları sosyal medya hesabından 'barış ve kardeşlik' notuyla paylaştı.

 

dvdvdv-002.jpeg

dvdvd-002.jpeg

 

Chakar, 2021 yılında verdiği bir röportajda Kürt devleti kurulması gerektiğini belirtip, 'Mecburi bir sürecin sonunda Türklerle aynı toprakları paylaşıyoruz. Onların dillerini öğreniyor ve konuşuyoruz. Kültür ve geleneklerini biliyoruz. Ama onlar bizimkini bilmeyi bir tarafa bırak onu yok etmek için seferber olmuş durumdalar. Bundan bir medeniyet üretilemeyeceği gibi bu güzelliklerin yok edilmesi sürecinin ta kendisi. Tekrar etmekte fayda var mesele statü meselesi, Kürtlerin devleti yoksa Kürt soprano da olmaz Kürt besteci de olmaz.' demişti.

 

Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.