CHP'de iki istifa daha

CHP'de iki istifa daha

CHP'de adayların açıklanmasından sonra istifalar art arda gelmeye başladı. İzmir'de Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan ve Kırklareli Belediye Başkanı Cavit Çağlayan partisinden istifa etti.

CHP'DE İSTİFA ÜSTÜNE İSTİFA


İzmir'de Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan CHP'den istifa etti

Tartan'ın, yarın DSP'ye katılacağı ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı olacağı öğrenildi. Tartan, istifa ettiğini belirterek, "Odun koysak alırız anlayışının Türkiye'de hele İzmir'de karşılığı olmadığını düşünüyorum" dedi.

Hakan Tartan, İzmir'de 2002 yılının Temmuz ayında İzmir milletvekiliyken DSP'den YTP'ye geçmişti. Daha sonra Aktif gazeteciliğe dönen Tartan, 2009 yerel seçimlerinde CHP'den gelen teklifi kabul ederek, Konak Belediye Başkanı seçildi. Tartan, yerel seçim öncesi İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na talip oldu ancak aday gösterilmedi. Konak'tan da aday gösterilmeyen Tartan, CHP'den istfa etti. Tartan'ın eski partisinin yöneticileriyle görüştüğü yarın DSP'ye katılacağı ve Büyükşehir Belediye Başkan adayı olacağı öğrenildi.

CHP'den isitfa eden Hakan Tartan, şunları söyledi:

"İzmir halkına duyduğum saygı gereği ayrılıyorum. CHP halka 'Konak Belediye Başkanı olarak kimi görmek istersiniz' diye sordu. Yüzde 65 oranla 'Hakan Tartan' dedi. Bu İzmir halkının tercihiydi. İzmir halkı gülen yüz istiyordu ancak bunlar dikkate alınmadan toto oynandı. Gece başka biri atandı sabah başka biri. İzmir halkına duyduğum saygı gereği bunun gereğini yerine getiriyorum. Tek adam diktatörlüğü ve piyon seçer gibi adam seçme anlayışı en çok halka saygısızlık diye düşünüyorum. Ben Atatürk'e ve cumhuriyet değerlerine sonuna kadar sahip çıkmaya devam edeceğim. Odun koysak alırız anlayışının Türkiye'de hele İzmir'de karşılığı olmadığını düşünüyorum. Siyaset önce sevgi ve saygı kurumu. Ben beş yılda İzmir'de bu bağı kurdum. Kadınlara, gençlere, engellilere, hayvanlara, İzmir'in çiçeklerine, böceklerine, geleceğine ekonomisine sahip çıktım. O yüzden İzmir halkına duyduğum saygı gereği bana yapılan saygısızlığı bana ve Ulu Önder Atatürk'e yapılan saygısızlık olarak kabul ettiğim için birilerinin oyuncağı haline gelen CHP'den üzülerek ayrılıyorum."

Bir istifa haberi de Kırklareli Belediye Belediye Başkanı Cavit Çağlayan'dan geldi

Kırklareli Belediye Başkanı Cavit Çağlayan noter aracılığı ile CHP'den istafa ettiğin elişkin dilekçesini genel merkeze gönderdiğini basın toplantısı ile açıkladı. Başkan Çağlayan, başka bir partiden aday olmasının şu an için sözkonusu olmadığını kaydederek, "Diğer partilerden veya DSP'den adaylık konusunda henüz bir açıklama yapamam. Şu an öyle bir olay yok. O yönde bana baskılar var aslında ama ben 'Tamam' demiş değilim. Böyle bir kararı tek başıma almam. 'Ben kızdım, aday yanlış, başka partiye gidiyorum' diyemem. İnşallah böyle bir değerlendirme yapmadan parti kararını değiştirir. İstifamın en önemli amacı milletvekilimiz Turgut Dibek'in istifasına destek vermek. Burada ki tepkileri nazara alarak parti meclisini toplayabilirler. Tekrar bizi aday gösterebilirler. Cumhuriyet Halk Partisi'nden tekrar aday olmaktan mutsuz olmam' dedi. Cavit Çağlayan, istifa açıklamasının ardından, belediye binası önünde toplanan ve kendisine destek veren personel ile partililere de hitaben bir konuşma yaptı.

'ATAMA YANLIŞ'

Partinin yapmış olduğu atamayı yanlış bulduğunu dile getiren Çağlayan, şöyle konuştu; 'Genel merkezin atamalar konusunda yayınladığı usuller vardır. Milletvekilleri atanmayacak. Hele hele partili olan belediyelerde kesinlikle milletvekilleri atanmayacak. Mevcut başkanlarda özel bir sorun yoksa mevcut başkanlarla devam edeceğiz. Şimdi bunlardan hangisine uyuldu?'
CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK) tarafından 30 Mart yerel seçimleri için mevcut belediye başkanı Cavit Çağlayan yerine milletvekili Mehmet Siyam Kesimoğlu'nu aday gösterdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.