CHP'de ikinci Göknel vakası! Boşanmak isteyince ifşa etti

CHP'de ikinci Göknel vakası! Boşanmak isteyince ifşa etti

Eşinden boşanmak isteyen CHP’li Adalar Belediyesi Başkanı Erdem Gül’ün kayınpederi Hüseyin Işık, damadı Gül’ün metres tuttuğunu iddia etti.

CHP’li Adalar Belediyesi Başkanı Erdem Gül’ün kayınpederi Hüseyin Işık, gündeme bomba gibi düşen açıklamalarda bulundu.

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Işık, damadı Gül’ün metres tuttuğunu ve bu nedenle kızından boşanmak istediğini söyledi.

Gül’ün tuttuğu metres nedeniyle eşi ve çocuklarıyla ilgilenmediğini söyleyen Işık, “Derler ya vefasız, ahlaksız insan ya para ya da mevki sahibi olunca sekreteri veya dışarıdan metres bulur eşi, çocuklarını unutur boşanmak istermiş. Belediye görevlerini başarmış sıra metresle gönül eğlendirmeye gelmiş” dedi.

Kayınpeder Hüseyin Işık’ın devamında yaptığı açıklamalar, Erdem Gül’ün 1993 yılındaki İSKİ skandalının mimarı Ergun Göknel vakasını aratmayacak cinsten bir skandala karıştığını ortaya çıkardı.

Erdem Gül’ün boşanması durumunda çocuklarının tüm masraflarını karşılayacağını vadettiğini söyleyen Işık, “Çocuklar özel okulda aylık 15-20 TL masrafları var. Aldığını 9-10 bin TL aylık içkilerinize mi, metresine mi tuttuğun evin ve adadaki evin, kendinizin giderlerini mi karşılayacaksın acaba!” ifadelerini kullandı.

Gül’ün boşanması durumunda eşine vadettiği uçuk para miktarları, İSKİ skandalının mimarı SHP’li Ergun Göknel’in imza attığı skandalı akıllara getirdi.

 

huseyin-isik-siyasetcafe.JPG

 

ERGUN GÖKNEL NE YAPMIŞTI?

 

1993 yılında SHP’li Nurettin Sözen’in yönetimindeki İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin İSKİ Genel Müdürü Ergun Göknel, tarihe ‘İSKİ skandalı’ olarak kazınan vakada büyük yolsuzluklara imza atmıştı.

İSKİ Genel Müdürlüğü koltuğunda oturduğu dönemde kendisinden 29 yaş küçük olan sekreteri Feray Karvar ile ilişki yaşamaya başlayan Göknel, 22 yıllık eşinden boşanmak istemişti.

Tıpkı bugün Erdem Gül’ün eşine boşanma karşılığında büyük paralar vadettiği gibi yüksek miktarlarda tazminat vadeden Göknel, eşine dönemin parasıyla “12 milyar TL” ödeme sözü vermişti.

 

iski-skandali-siyasetcafe.JPG

 

Göknel’in eşinden boşanmak istemesi, büyük bir skandalı çorap söküğü gibi gözler önüne sermişti. Eşine yüksek miktarlarda tazminat ödeyen Göknel’in kurduğu paravan şirketlerle İSKİ’nin açtığı klor alımı ihalelerine girdiği ortaya çıkmış ve paravan şirketlerle değerinin kat ve kat fazlasına klor alımı yapıldığı süsü vererek büyük yolsuzluklara imza attığı tespit edilmişti.

Eşinden boşanmak isterken, ‘Lağım patlamasına’ uğrayan Erdem Gül, Elazığ depremi sonrası sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Deprem de acı bir şekilde gösterdi ki bu ülkenin insanlarına kötülük değil; iyilik, şeffaf ve denetlenebilir, dayanışmacı bir yönetim gerekli, depremin enkazını kaldıralım. Ama muhakkak depremin enkazını kaldıralım” ifadelerini kullanmıştı.

Açıklamasında özellikle ‘şeffaflık’ vurgusu yapan Erdem Gül’ün adı, mesajın verildiği tarihten sadece birkaç hafta sonra ‘Yolsuzluk’ ile anılmaya başlandı. Sosyal medyadan yayınladığı mesaj ile Gül'ün 'lağımını patlatan' Kayınpeder Işık, mesajının son bölümünde Adalar Belediyesi'nde ihalelerinde 'maddi çıkar' amacıyla  bir takım oyunlar oynandığını sözlerine ekledi. 

 

tweet-siyasetcafe-002.jpgtweet-siyasetcafe22.jpg

 

siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.