CHP’de istifalar sürüyor: PM yalan oldu

CHP’de istifalar sürüyor: PM yalan oldu

Listelerin belli olmasıyla birlikte CHP’de istifalar devam ediyor. 23 Şubat’ta gerçekleşeceği söylenen PM toplantısı üyelerin “toplantının anlamsız olacağı’ gerekçesiyle iptal edildi.

23 ŞUBAT TOPLANTISI ANLAMINI YİTİRDİ

CHP’de ilan edilen adaylara tepki göstererek, olağanüstü toplantı çağrısı yapan 12 muhalif Parti Meclisi (PM) üyesi; aday listelerinin seçim kurullarına sunulmasından sonra toplantının anlamsız olacağı gerekçesiyle söz konusu taleplerini geri çekti.

“FIRSAT KAÇTI”

23 Şubat’ta gerçekleşeceği ifade edilen toplantı hakkında ortak açıklama yapan 12 muhalif üye “YSK takvimini ve parti tüzüğümüzü de göz önüne alarak yaptığımız uyarıların hepsi göz ardı edilmiş, dilekçemizin genel merkezimize ulaştığı andan itibaren söz konusu toplantı için yeterli zaman olmasına rağmen, olağanüstü PM toplantısı, aday listelerinin tesliminden ve hatta itiraz süresinin bile bitiminden sonraki bir tarihe konulmuştur. Yaşanılan bu durumla, ne yazık ki örgütümüzün ve CHP’ye gönül veren milyonların sesini duymaya ve bu sesle ortaklaşarak partimizin gücünü ve başarısını artırmaya dönük bir fırsatın kaçırılmış olduğu açıktır” dedi.

GERÇEKLEŞMESİ BEKLENMİYOR

Muhalif üyelerinin taleplerini geri çekmesi üzerine 23 Şubat’ta yapılması beklenen PM toplantısının salt çoğunluğun sağlanamayacağı gerekçesiyle gerçekleşmemesi bekleniyor.

CHP’DE LİSTE İSTİFALARI DEVAM EDİYOR

Listelerin açıklanması ve seçim kurullarına verilmesinin ardından CHP’de istifalar da devam ediyor. CHP Beşiktaş İlçe Başkanı Burak Danışık ve CHP Beyoğlu Gençlik Kolları Başkanı Atakan Taşyürek görevlerinden istifa etti. Danışık, belediye meclis üyeliği listesine müdahale edildiği gerekçesiyle, Taşyürek de gençlik kotasının uygulanmaması nedeniyle istifa ettiğini açıkladı.

BARIŞ YARKADAŞ: BUNUN ADI NEPOTİZM

Eski CHP milletvekili Barış Yarkadaş da yaptığı açıklamada “Üyeye dayalı önseçimi kaldıran, örgütü yok sayan genel merkez yönetimi listeleri eş - dost - akraba ile doldurdu. Bunun siyasetteki adı NEPOTİZM’dir!” dedi.

 

Siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.