CHP’de kadın aday konusunda İmamoğlu da rahatsız!

CHP’de kadın aday konusunda İmamoğlu da rahatsız!

CHP İstanbul Büyükşehir adayı Ekrem İmamoğlu, İstanbul genelinde ilçe başkan adaylığında tek bir kadın adayın olduğuna ilişkin soruya ise İmamoğlu, “Gönlümü kıran, elbette sebepleri partinin tercih sebebi kadınların yeterince sürecin içerisinde var olmama

CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ekrem İmamoğlu, İstanbul genelinde ilçe başkanlıklarında tek kadın aday olarak sadece Eyüpsultan'da Emel Bilenoğlu'nun aday gösterilmesinin kendisini rahatsız ettiğini belirterek, "Var olan bazı yerlerdeki tercih hataları beni derinden üzüyor' dedi.

Ekrem İmamoğlu, CHP Genel Sekreteri Akif Hamzaçebi'nin sürpriz istifasına ilişkin yaptığı değerlendirmede ise, 'Parti içerisinde insanlar kendi bireysel kararlarını alabilirler. Biz büyük bir partiyiz, oturur konuşur ve çözeriz' diye cevap verdi.

Sözcü Gazetesin’den Fatma Vurgun’un haberine göre, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul İl Başkanlığı Kampanya ve Koordinasyon Çalıştayı Maslak’taki bir otelde düzenlenen programla gerçekleştirildi. CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ekrem İmamoğlu, çalıştay sonrasında basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

“KENDİ KURULLARININ İÇERİSİNDE AŞABİLECEKLERİ BİR DİLLE YÖNETSİNLER”

CHP Genel Sekreteri Akif Hamzaçebi'nin istifasına ilişkin basın mensuplarının sorusunu yanıtlayan İmamoğlu, “Parti içerisinde insanlar kendi bireysel kararlarını alabilirler. Görevden geri çekilebilirler, istifa edebilirler, tekrar o görevi geri alırlar. Oturur konuşuruz, biz büyük bir partiyiz, oturur konuşur ve çözeriz” diye cevap verdi.

“BAZI YERLERDEKİ TERCİH HATALARI BENİ DERİNDEN ÜZÜYOR”

İstanbul genelinde ilçe başkan adaylığında tek bir kadın adayın olduğuna ilişkin soruya ise İmamoğlu, “Çok üzgünüm, bu gerçekten bu bir siyasi bir tanım değil. Gönlümü kıran, elbette sebepleri partinin tercih sebebi kadınların yeterince sürecin içerisinde var olmaması ki bazı ilçelerde kadın aday adayı bile yok. Var olan bazı yerlerdeki tercih hataları beni derinden üzüyor. Ama ben arkadaşlarıma ve il başkanlarıma söyledim. Bizzat masada olmak ve kentin oluşumunda ama büyükşehirde ama ilçelerde iki koltuktan birinin kadına verilmesi konusunda çok hassas, çok baskıcı bir süreci işletmeyi il başkanımla görüştüm. Gücüm yettiği kadar ilçe bazında bu sürece dahil olacağım. Maksimum bir başarıyı size göstermeyi ve meclis üyelerimizle bir fotoğraf vermeyi çok arzu ediyorum” dedi.

SİYASETCAFE.COM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.