CHP'de koltuk yağmacılığı Atama skandalı devam ediyor!

CHP'de koltuk yağmacılığı Atama skandalı devam ediyor!

CHP’li belediyelerdeki akraba ataması skandallarına bir yenisi daha eklendi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Afyon’da bir araya geldiği belediye başkanlarına işi ehline verme çağrısı yaptı.

‘Belediyede yapacağınız her atama liyakatli olacak’ diyen Kılıçdaroğlu, ‘Partinin Genel Başkanı olarak söylüyorum ‘Falan milletvekili aradı onun akrabasıymış’ hiç dinlemeyeceksiniz. ‘Genel Başkanın akrabası’ hiç dinlemeyeceksiniz, kapının önüne koyacaksınız’ dedi.

Ancak tüm bunlara rağmen, seçim çalışmalarının merkezine tasarruf ve liyakati koyan CHP'li belediyelerden torpilli atama haberleri gelmeye başladı. 

Torbalı Belediye Başkanı İsmail Uygur'un oğlunu 'genel müdür yardımcısı' olarak atamasına gelen tepkiler üzerine Uygur geri adım attı. Buna karşılık Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş 2 kardeşini belediye bünyesindeki makamlara atamasını 'liyakat esasına göre yapılmıştır' diye savundu. Safranbolu, Seyhan ve Menderes belediyelerinde de benzer şeklinde yapılan atamalara bir yenisi daha eklendi. Antalya'nın İbradı Belediye Başkanı CHP'li Serkan Küçükkuru, belediye şirketinin başına kardeşi Serap Küçükkuruyu'yu getirdi. 

KARISININ YEĞENİNİ ÖZEL KALEM MÜDÜRÜ OLARAK ATADI

Kılıçdaroğlu’na rağmen CHP’li belediyede akraba atamasına son örnek Samsun’un CHP’li Atakum Belediyesi.

Belediye Başkanı Cemil Deveci, eşinin yeğenini özel kalem müdürü olarak atadı. Atamayı doğrulayan Başkan Deveci, “Evet, eşimin yeğeni avukat. Yüksek lisansın bitirmiş, iki dil bilen biri. Doktorasını da bitirmek üzere. Burası turizm bölgesi, yeğenimin İstanbul'da bürosu vardı, rica ettim bürosunu kapattırdım, turizm kentinde böyle bir özel kalem müdürü olur diyerek böyle bir atama gerçekleştirdim” dedi.

cemil-deveci-siyasetcafe.jpg

'TORPİL SÖZ KONUSU DEĞİL'

Deveci, “Onu özel kaleme ben davet ettim, bir torpil durumu söz konusu değil. Burada da yerel basın yazdı ama işin bir de bu tarafı var. Onun bir iş talebi olmadı, ben kendisinden rica ettim” diye konuştu.

MERVE SELİN CENGİZ KİMDİR?

Beykent Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu olan Merve Selin Cengiz, aynı üniversite de Sosyal Bilimler Enstitüsü Kamu Hukuku Tezli Yüksek Lisans’ı yaptı. Y

urt dışında da eğitim gören Cengiz, 2015 yılından itibaren Deveci Hukuk Bürosunda önce stajyer sonra da avukat olarak çalıştı. Atakum Belediyesi Özel Kalem Müdürü olan Cengiz aynı zamanda kamu hukuku doktorası yapıyor ve iyi derecede İngilizce biliyor.

cana-siyasetcafe.jpg

 

 

 

SİYASETCAFE.COM

 

 

 

 

 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.