CHP'de koronavirüs paniği: Kadın kolları kongresine katılanlar hastaneye koşuyor

CHP'de koronavirüs paniği: Kadın kolları kongresine katılanlar hastaneye koşuyor

CHP Kadıköy Kadın Kolları Başkan Yardımcısı Ayşe Kaya'nın koronavirüs nedeniyle vefat etmesinin ardından panik başladı. Koronavirüs salgınına rağmen Kadın Kolları Kongresi tertipleyen CHP'li kadınlar hastaneye test için gidiyorlar

Geçtiğimiz günlerde CHP teşkilatında koronavirsten dolayı ilk ölüm gerçekleşmiş,CHP Kadıköy Kadın Kolları Başkan Yardımcısı Ayşe Kaya'nın koronavirüs nedeniyle hayatını kaybetmişti.

Bu olayı basında yer aldıktan sonra gözler geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilen CHP Kadın Kolları Kongresi'ne çevrildi.

Haliç Kongre Merkezi’nde yapılan seçim toplantısı sonrası, bir çok CHP’li kadın, korona virüsü nedeni ile sıkıntılı günler geçirdi.

CHP koronavirüs salgını nedneiyle bütün toplantı ve kongreleri iptal etmesine rağmen, İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu Kadın Kolları kongresi yaparak tepkilerin odağı haline gelmişti.

Kaftancıoğlu Kongre ile ilgili olarak:

 "Bu memleketin tek derdi koronavirüs değil" ifadelerini kullanmıştı.

 

 

kongre.JPG

 

CHP'Lİ KADINLARIN KORONAVİRÜS KORKUSU

 

 

Bir arkadaşlarını kaybeden CHP'li kadınlar haklı olarak koronavirüs paniği yaşamaya başladı.

CHP içerisinde yer alan bir grup kadın delegenin, virüsü kapmış olabilecekleri paniğine kapılarak telefonlarla birbirlerini arayarak, sağlık durumlarını sordukları belirtildi. Yine iddialara göre, kendilerinin de korona virüsüne yakalanmış olabileceğini düşünen çok sayıda CHP’li kadın delegeler, çeşitli hastanelere giderek muayene oldular.

CHP’nin İstanbul Kadın Kolları başkan adayı Aysun Kılıçaslan Soku, koronavirüs önlemleri kapsamında, CHP İstanbul İl Başkanlığı’nın kongresine erteleme istemişti.

 

kadin-001.JPG

 

KAFTANCIOĞLU'NUN KONGRE ISRARI İSTİFA GETİRDİ

Ancak Soku’nun bu isteği kabul edilmemişti. Bunun üzerine, Soku aday seçimden bir gün önce, adaylıktan çekildiğini duyurarak, şu açıklamayı yapmıştı. “15 Mart 2020 pazar günü, halen corona virüs açısından yüksek risk taşıyan bir tarihte gerçekleştirilecek olan 14. CHP İstanbul İl Kadın Kolu Kongresindeki başkan adaylığımdan kamu sağlığı adına, önce insan önce sağlık diyerek çekildiğimi saygıyla duyururum. Benim başkanlık adaylığım, örgütümüzden daha kıymetli değildir” diye duyurdu.

 

kongre-chp.JPG

 

Aysun Kılıçaslan Soku’nun adaylıktan çekilmesi üzerine CHP İstanbul Kadın Kolları’nın şimdiki başkanı Yeşim Ağırman Mustafa Kemal Kültür Merkezi’nde yapılan kongreye tek aday olarak katılmıştı.

 

CHP'Lİ KADINLARI RAHATLATAN AÇIKLAMA

CHP'lileri biraz olsun rahatlatan açıklama ise sosyal medyadan duyuruldu

CHP'li Fatma Köse, vefat eden kadın kolları üyesi Ayşe Kaya'nın kongreye katılmadığını duyurdu. 

 

chp-twit.JPG

siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum