CHP’de kriz! Disipline sevk edildiler

CHP’de kriz! Disipline sevk edildiler

Cumhuriyet Halk Partisi’nde son dakika gelişmesi yaşanıyor. CHP’de üç isim disipline sevk edildi. İşte ayrıntılar;

Cumhuriyet Halk Partisi’ndeki kriz tırmanarak büyüyor. Muharrem İnce’nin memleketi Yalova’da üç ismin disipline sevk edildiği açıklandı.

CHP’de Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, Başkan Yardımcısı Halit Güleç ve Belediye Meclis üyesi Adil Ürekli disiplin kuruluna sevk edildi.

CHP Yalova İl Teşkilatı'nın aldığı kararla 2 buçuk senedir CHP İl Binası'nda yapılan grup toplantılarına katılmayan Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, Belediye Başkan Yardımcısı Halit Güleç ve Belediye Meclis Üyesi Adil Ürekli, Yalova İl Teşkilatı tarafından disiplin kuruluna sevk edildi.

Yalova Belediye Meclisi CHP grubu, seçimin ardından grup toplantılarını belediyede yapıyordu. Ancak CHP Yalova İl Teşkilatı aldığı kararla bu toplantıları son 2 buçuk yıldır CHP İl Binası'nda yapmaya başladı. Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, CHP Belediye Başkan Yardımcısı Halit Güleç ve CHP Yalova Belediye Meclisi Üyesi Adil Ürekli o günden bu yana toplantılara katılmadı. CHP Grubu imarla ilgili konuların görüşüldüğü toplantıları ise belediyede yapmayı sürdürdü. Salman, Güleç ve Ürekli, belediyedeki imar konularının görüşüldüğü toplantılara ise katıldı. Ancak CHP Teşkilatı bunu yeterli bulmayarak Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, CHP Belediye Başkan Yardımcısı Halit Güleç ve CHP Yalova Belediye Meclisi Üyesi Adil Ürekli’yi CHP İl Disiplin Kurulu’na sevk etti.

Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman’ın ise, "Belediyenin bürokratlarına bilgi vermesi için partiye götürmem doğru olmazdı. O nedenle imar konularının görüşüldüğü belediyedeki toplantılara katıldım" dediği öğrenildi.

CHP Yalova İl Teşkilatı'nın disiplin kurulunda ne gibi bir karar alacağı, Salman, Güleç ve Ürekli’i hakkında alınan bu kararı MKYK’ya sevk edip etmeyeceği ise önümüzdeki günlerde netlik kazanacak.

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.