CHP’de liste kavgası! CHP’li vekil, Bülent Tezcan’ı yumrukladı

CHP’de liste kavgası! CHP’li vekil, Bülent Tezcan’ı yumrukladı

Cumhuriyet Halk Partisi’nde liste tartışması, yumruklu kavgaya dönüştü. İşte şok gelişmenin ayrıntıları;

Kemal Kılıçdaroğlu’nun Genel Başkanı olduğu CHP’de liste krizi bitmek bilmiyor. Şimdi de CHP’nin Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan’a yumruklu saldırı düzenlendi.

CHP’li vekil Tuncay Özkan, Bülent Tezcan’ın odasını bastı önce küfürler etti ardından ise yumruk salladı.

Kemal Kılıçdaroğlu, muhalif milletvekillerinin üzerini çizdi parti içerisinde liste krizinin yaşanmasına yol açtı. Geçtiğimiz pazar günü listeler son halini almadan büyük bir kavga patlak verdi. Kılıçdaroğlu’nun hazırladığı listelere direkt müdahale eden Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan tepkilerin odağındaki isim olarak dikkat çekti. Hazırlanan listelerde İzmir’den İstanbul’a kaydırıldığını gören İzmir Milletvekili Tuncay Özkan, Bülent Tezcan’ın odasını bastı.

CHP koridorlarında ağır küfürlerin yankılanmasına neden olan kavga şöyle gelişti:

Kemal Kılıçdaroğlu, seçim bölgelerinde çalışmalarını tamamlayıp rapor hazırlayan komisyon üyeleriyle yaptığı toplantının ardından listeye son şeklini verdi. Kılıçdaroğlu listeyi Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan’la birlikte şekillendirdi. PM seçimlerinde delegelerden büyük destek gören Tuncay Özkan ani bir kararla İzmir’den İstanbul’a kaydırıldı. PM toplantısı için Genel Merkez’de bulunan Özkan bunu öğrenince adeta deliye döndü. Koşar adımlarla Tezcan’ın odasına giren Özkan, neden İstanbul’a kaydırıldığını sorduktan sonra küfür etmeye başladı. Tezcan ise, “Sizi İzmir İl Başkanı ve Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu istemiyor” yanıtını verdi. Bu cevaba iyice sinirlenen Özkan, Tezcan’a yumruk salladı. Bu yumruğa Tezcan da karşılık vermek istese de güvenlik görevlilerinin araya girmesiyle büyük bir kavga önlenmiş oldu.

BENİ LİSTEDEN ÇIKARIN

Tezcan’ın odasından çıkan Özkan, bu defa da soluğu Kılıçdaroğlu’nun odasında aldı. Özkan aynı sertlikle “Beni ivedi bu listeden silin. İzmir bölgesinden seçime girmek istiyorum” restini çekti. Eli kolu bağlanan Kılıçdaroğlu, İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’nun da, “Tuncay Özkan’ı İstanbul’da istemiyoruz” diyerek istifa tehdidinde bulunmasıyla köşeye sıkıştı.

Kılıçdaroğlu geri adım atarak Özkan’ı yeniden İzmir’e kaydırdı. Gelişmelerden haberdar olan İzmir İl Başkanı Deniz Yücel ve il yöneticileri soluğu Ankara’da aldı. Genel Merkez’deki parti yöneticileri Yücel’e, ‘Merak etmeyin Tuncay Özkan İstanbul listesinden seçime girecek” diyerek yalan söyledi. 

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.