CHP'de Mutfak yok

CHP'de Mutfak yok

Türkiye, nefesini tuttu siyasi partilerin Cumhurbaşkanlığı seçimleri için adaylarını açıklamalarını beklerken 30 Mart yerel seçimlerinde istediği sonucu elde edemeyen CHP'de artan tansiyon 'Cumhurbaşkanı adayı belirleme' noktasında daha da arttı!

CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun Ağustos ayındaki Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde parti dışından bir ismin aday olarak gösterilmesi yönündeki söylemi CHP'de büyük bir krize yol açtı. 

 

Söz konusu iddiayı gündeme taşıyan Güneş Gazetesi, CHP'nin eski ağır toplarının bugünkü CHP'yi ‘kimlik erozyonu yaşamakla' ve ‘sürekli yalpalamakla' suçladıklarına ve "Cumhurbaşkanı adayı partiden olmalı" ifadelerine yer verdi.
 
Haberde CHP'nin eski Genel Sekreter Yardımcılarından Algan Hacaloğlu'nun da tepkisine yer veriliyor. CHP'nin kendi içinde yabancılaştığını, temel sorunun da eksen kayması ve kimlik erozyonu olduğunu dile getiren Hacaloğlu, eleştilerini "Partide bugün mutfak diye bir şey yok. Örgüt diye bir şey yok." sözleriyle devam ettiriyor.
 
CHP'nin sürekli yalpaladığı ve savrulduğunu söyleyen Hacaloğlu, tüm bu sebeplerden dolayı partinin yeniden bir yapılanmaya ihtiyacı olduğunu söyledi.
 
CHP yönetiminin cumhurbaşkanlığı adaylığı için ortaya koyduğu kriterleri tutarlı ve yapıcı bulmadığını ifade eden Hacaloğlu, parti yetkililerinin ‘Cumhurbaşkanı adayımız siyasetçi olmayacak'. sözlerine karşılık "Böyle bir şey olabilir mi? CHP'nin içinde bu görevi yapabilecek insanlar var. Bunların başında eski Genel Başkan Deniz Baykal geliyor." eleştirlerinde bulundu.
 
CHP'nin bir dönem en etkili isimlerinden biri olan eski Genel Başkanvekili Cevdet Selvi'nin görüşlerine de yer verilen haberde Selvi'nin "Parti yönetimi taktiksel yanlışlar yaptı" eleştirisi dikkat çekiyor. "CHP'de bir kurultay durumuna partinin yetkili kurullar ve delegeleri müştereken karar vermeli. Bu konuda CHP'ye ciddi görevler düşüyor." sözleriyle CHP kurultayını gündeme getiren Selvi, 30 Mart yerel seçimlerini CHP için başarılı görmenin mümkün olmadığını da ifade etti. Parti yöneticilerinin alınan sonuçları başarı olarak göstermelerinin üzücü bir durum olduğunu dile getiren ve partide ciddi bir sıkıntının varlığına vurguda bulunan Selvi, seçim sürecinde uygulanan yanlış taktikle yıllardır CHP'ye hizmet etmiş kişilerin yok sayıldığını, bu sebeple de yerel seçimlerde başarısızlığa uğranıldığını söyledi.
 
Selvi, cumhurbaşkanlığı seçimleriyle ilgili de "Cumhurbaşkanlığı adayı konusunda ise, CHP kendi mutfağından bir aday çıkarmalı. Yani partili bir adayı göstermeli." önerisinde bulundu.
 
CHP eski Genel Sekreteri ve KONDA Yönetim Kurulu Başkanı Tarhan Erdem'in değerlendirmelerine de yer verilen haberin devamında Erdem'in "CHP Cumhurbaşkanı seçimi için ne yapıyor bilen var mı? Henüz, ilk kez halk tarafından seçilecek cumhurbaşkanı adayını, partinin hangi usulle belirleyeceği bile kararlaştırmış değil. Boşluk içindeki partiye, kurultayın toplanmasını isteyenlerin bir zararı veya yararı olmaz." ifadeleri dikkat çekiyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.