CHP'de "referandum" çatlağı: HDP saldırıya geçti!

CHP'de "referandum" çatlağı: HDP saldırıya geçti!

'Kürdistan referandumu gayrımeşrudur' diyen CHP Genel Başkan Yardımcısı Öztürk Yılmaz'a karşı HDP'liler kampanya başlattı.

Barzani liderliğindeki Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi'nin (IKBY) 25 Eylül'de yapmaya hazırlandığı "Bağımsız Kürdistan" referandumuyla ilgili CHP Genel Başkan Yardımcısı Öztürk Yılmaz'ın “Referandum yapılırsa gayrimeşru olarak göreceğiz, çıkan sonucu tanımayacağız” sözleri HDP'lilerin tepkisini çekti. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Referandum haktır" ve CHP Milletvekili Sezgin Tanrıkulu'nun "Ben bir vatandaş olarak referandumu destekliyorum" sözlerini alkışlayan HDP milletvekilleri, Yılmaz'a karşı ise adeta saldırı kampanyası başlattı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, IKYB heyetinin kendisini ziyaretinde "Referandum haktır" demiş, Aydınlık da haberi manşetine taşımıştı. Ardından heyette yer alan isimler, Kılıçdaroğlu'nun sözlerini doğrulayan açıklamalar yaptı. Kılıçdaroğlu'nu ziyarete gelen IKBY heyetinde yer alan Sıtkı Zilan, Aydınlık gazetesinin “Referandum Barzani’nin Hakkıymış” manşetinin görselini paylaşarak, “O heyette yer alan biri olarak; Sayın Kılıçdaroğlu’nun barışsever ve mütevazi kişiliğine şahit oldum. Kürdistan halkının özgürlüğü tabii hak” ifadelerini kullandı.

Kısa bir süre sonra "Gölge CIA" olarak bilinen Stratfor'un "TR 705" diye kodladığı CHP Milletvekili ve Parti Meclisi (PM) üyesi Sezgin Tanrıkulu da referandumu savunan açıklamalar yaptı. Tanrıkulu, 'Türkiye'nin referanduma olan tepkisi gereksiz. Ben bir vatandaş olarak referandumu destekliyorum. Türkiye'nin bu referanduma olan tepkisinin gereksiz' dedi.

Önceki gün ise bu konuda CHP'den farklı bir ses geldi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Öztürk Yılmaz, akşam saatlerinde Meclis'te yaptığı açıklamada, IKYB referandumunu gayrimeşru gördüklerini açıkladı. Yılmaz, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun ziyaretine gelen IKBY heyetine, “Referandum haktır” dediğine ilişkin haberleri ise yalanladı. Öztürk, “Referandum yapılırsa gayrimeşru olarak göreceğiz, çıkan sonucu tanımayacağız” diye konuştu.

Yılmaz'ın açıklamaları, "Referandumcu" HDP'lileri rahatsız etti. HDP İzmir Milletvekili Müslüm Doğan, HDP Ağrı Milletvekili Berdan Öztürk, HDP Diyarbakır Milletvekili İmam Taşçıer ve görevinden alınan eski Ağrı Belediye Başkanı Sırrı Sakık, Yılmaz'ı sert ifadelerle hedef aldı.

İşte o açıklamalar:

r1.jpgr2.jpgr3.jpgr4.jpg

r5.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum