CHP'de Sarıgül faturası

CHP'de Sarıgül faturası

CHP'deki vitrin değişikliği ile Sarıgül'e en yakın isim gitti. İstanbul Büyükşehir aday adayı olan Gürsel Tekin ise Genel Sekreter oldu.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, 30 Mart yerel seçimlerinin ardından parti yönetiminde beklenen değişikliği yaptı. Yeni yönetimde dikkat çeken ayrıntı, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için Mustafa Sarıgül'ün adaylığında etkin rol oynayan Örgütlerden Sorumlu Genel Başkan yardımcısı Adnan Keskin'in koltuğunu kaybetmesi oldu.


Sarıgül ile yıldızı pek barışmayan ve İstanbul'a aday adayı olan Genel Başkan yardımcısı Gürsel Tekin ise partide ''Güçlü Genel Sekreterlik'' formülünün tartışıldığı bir dönemde, Genel Sekreterlik görevine getirildi. Geçmişte ''2. adam'' olan bu görev, son yıllarda sembolik bir makama dönüştürülmüştü.

Adnan Keskin'in yerine eski Genel Sekreter Önder Sav döneminde yardımcılığını yapan Tekin Bingöl atandı. Cezaevleri ve insan hakları konusunda etkin çalışmaları olan Malatya milletvekili Veli Ağbaba yerel yönetimlerden sorumlu Genel Başkan yardımcılığına getirildi. Bu görevi sürdüren Gökhan Günaydın ise devre dışı kaldı.

6 İSİM GİTTİ
 
MYK üyesi 17 Genel Başkan Yardımcısının 5'i MYK değişti. Bu isimler, idari ve Mali işlerden sorumlu Umut Oran, örgütten sorumlu Adnan Keskin, sivil toplum kuruluşlarından sorumlu Nihat Matkap, yerel yönetimlerden sorumlu olan Gökhan Günaydın ve parti içi eğitimden sorumlu Perihan Sarı oldu. Genel sekreter Bihlun Tamaylıgil ile birlikte 6 isim MYK dışında kaldı.

Vitrin değişikliği ile, yerel seçim öncesi CHP'de ''5'li Komisyon'' olarak bilinen aday belirleme komisyonu üyelerinin beşinden 4'ü, de MYK dışında kaldı. Bu komisyonun üyeleri Adnan Keskin, Umut Oran, Gökhan Günaydın ile Genel Sekreter Bihlun Tamayligil koltuklarını kaybetti. Genel Başkan yardımcısı Bülent Tezcan ise yerini koydu. Diğer Genel Başkan yardımcıları Sezgin Tanrıkulu, Faik Öztrak, Yakup Akkaya, Faruk Loğoğlu, Haluk Koç, Erdoğan Toprak, Sencer Ayata ve Emrehan Halıcı da görevlerine devam edecek.

CHP, Gürsel Tekin'den sonra medya ile ilişkilerini de eski gazeteci Emel Yıldırım'a emanet etti. Mevcut Genel Başkan Yardımcısı Şafak Pavey ' ''Doğa hakları'' yeni Genel Başkan yardımcısı Burhan Şenatalar ise ''Sosyal politikalar" ile ilgilenecek. Sivil toplumdan sorumlu genel başkan yardımcılığına da TBMM'de etkin bir isim olan ve merkez sağdan gelen İzmir milletvekili Aytun Çıray getirildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.