CHP'de Soylu tepkisi dinmiyor! Terk ettiler

CHP'de Soylu tepkisi dinmiyor! Terk ettiler

Cumhuriyet Halk Partisi’nin yeni sistemin ilk İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya tepkileri devam ediyor. İşte ayrıntılar ve yaşananlar;

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ne Tayyip Erdoğan’ın dün mecliste ettiği yemin ile resmen geçilmiş oldu. Dün akşam ise kabinede yer alacak isimler açıklandı. Kabinede sürpriz isimler yer alırken parlamentodan 4 isme görev verildi. Yeni sistemin ilk bakanları bugün yemin etti.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun yemin sırasında CHP’liler Meclis’i terk etti ve Soylu’yu protesto etti.

TBMM Genel Kurulu, Cumhurbaşkanı yardımcısı ve bakanların yemin töreni için Geçici Başkan Durmuş Yılmaz başkanlığında toplandı. Toplantıda ilk olarak, önceki birleşimde yer almayan AK Parti İstanbul Milletvekili Numan Kurtulmuş ve AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Mahir Ünal ant içti.

Daha sonra yeni bakanların atanmasına ilişkin Cumhurbaşkanlığı tezkeresi okundu. Daha sonra Cumhurbaşkanlığı Kabinseinde yer alan bakanlar tek tek kürsüye gelerek yemin etti.

CHP'LİLER SALONU ERK ETTİ

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu kürsüye yemin etmek için çıktığı sırada CHP'liler TBMM Genel Kurulu'nu terk etti. Bilindiği üzere Süleyman Soylu, CHP'li Başkanların şehit cenazelerine alınmaması yönünde talimat vermişti.

Öte yandan bütün kabine üyeleri Genel Kurul’da yemin etti ve resmen göreve başladı.

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.