CHP'de taht oyunları bitmek bilmiyor! Kaftancıoğlu ve Gamze İlgezdi arasında büyük gerilim

CHP'de taht oyunları bitmek bilmiyor! Kaftancıoğlu ve Gamze İlgezdi arasında büyük gerilim

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ile CHP Genel Başkan Yardımcısı Gamze İlgezdi arasında gerilim yaşandığı öğrenildi.

Sabah yazarı Mahmut Övür bugün köşesinde, CHP içinde yaşanan farklı gerilimlerden kulislere yansıyan son bilgileri paylaştı.

"CHP’de ‘yeni nesil’ siyasetçi kavgası" başlığını taşıyan yazısında CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun partisini Erdoğan düşmanlığı üzerinden bir arada tutmaya çalıştığını belirten Övür, "Ama bunu da tam olarak başardığı söylenemez. Bırakın parti içindeki Baykalcıları, Atatürkçüleri, yeni nesil siyasetçilerin kavgasını bile durduramıyor." dedi.

 

İMAMOĞLU NEDEN KILIÇDAROĞLU'NDAN KAÇIYOR?


CHP'li İBB başkanı Ekrem İmamoğlu'nun bu konuda başı çektiğini dile getiren Sabah yazarı, İmamoğlu'nun başından beri parti içinde "tek başına parti" gibi davrandığını belirtti.

 

Övür sözlerine şöyle devam etti;

 

"Mesela, ne zaman Kılıçdaroğlu'nun bir İstanbul programı olsa İmamoğlu ya Hatay'a gidiyor ya da önceki gün olduğu gibi Karadeniz gezisine çıkıyor. Gezi deyip geçmeyin, her gezi için birkaç gün önceden hazırlık yaptırıyor ve tam bir şova dönüştürüyor. İP'in de büyük desteğiyle... Buna da en çok, "o makama" hazırlığın bir parçası olarak bakan CHP içindeki aktörler kızıyor."

 

KAFTANCIOĞLU-İLGEZDİ GERİLİMİ


CHP'deki gerilimlerin bir başka ayağını da iki kadın siyasetçi arasındaki bilek güreşinin oluşturduğunu anlatan Övür, bu konuda ise şu bilgileri verdi;

 

"CHP içinde bir başka kavga da İstanbul'da yaşanıyor. Bunun bir ucunda İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, diğer ucunda da Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi ve yakın dostları var. İlçe kongrelerinde kıran kırana bir mücadele sürüyor. Bu mücadele önceki gün Ataşehir Belediyesi'nin ev sahipliğinde yapılan "Kültür Sanat Çalıştayı"na da yansıdı. Çok sayıda sanatçının katıldığı çalıştayda Kılıçdaroğlu da bir konuşma yaptı. İlginçtir o bölümde İstanbul İl Başkanı Kaftancıoğlu yoktu. Ortak fotoğrafta da o değil Gamze İlgezdi vardı. Neden acaba?

Kulislerde bizzat Gamze İlgezdi'nin Kaftancıoğlu'nu istemediği ve bunu Kılıçdaroğlu'na söylediği konuşuluyor.

Kavga, kültür-sanat alanına kadar sıçradıysa durum vahim demek, arkası nasıl gelir göreceğiz."

Tüm bu gerilimleri üzerine "CHP içindeki bu kavgayı yönetmeyen siyasi akıl, bırakın HDP'yi, Millet İttifakı'yla bu ülkeyi nasıl yönetecek?" sorusunu gündeme getiren Övür yazısını "Boşuna "Eski Türkiye'yi geri getirecekler" denmiyor." sözleriyle noktaladı.'

 

Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.