CHP'de yaprak dökümü devam ediyor! Prof. Dr. Gaye Usluer partiden istifa etti

CHP'de yaprak dökümü devam ediyor! Prof. Dr. Gaye Usluer partiden istifa etti

Yaklaşık 15 yıldır CHP'de siyaset yapan Prof. Dr. Gaye Usluer istifa ettiğini duyurdu.

CHP'de yaklaşık 15 yıldır siyaset yapan ve partiden 25, 26'ncı dönemde milletvekilliği yapan Prof. Dr. Gaye Usluer istifa etti. CHP Parti Meclisi Üyeliği görevini aktif olan sürdüren Usluer, istifa kararını sosyal medyadan yaptığı açıklamayla duyurdu.

Usluer, "Bugün itibariyle Cumhuriyet Halk Partisi üyeliğinden istifa ettim. Birlikte yol yürüdüğüm tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum." dedi.

Usluer'in istifası sonrası, parti kurma çalışmasında son aşamaya gelen Muharrem İnce'ye katılıp katılmayacağı merak konusu oldu. Usluer, daha önce CHP içinde İnce'nin de yer aldığı ekiple birlikte olağanüstü kurultay için imza toplamış, İnce'nin Cumhurbaşkanlığı seçimindeki performansını takdir eden açıklamalar yapmıştı.


CANLI YAYINDA İNCE'NİN PERFORMANSINI ÖVMÜŞTÜ

 

Muharrem İnce'nin partide ötekileştirilmeye başlandığı dönemde CHP'de aykırı bir ses olarak dikkat çeken Usluer, İnce'nin çok başarılı bir seçim süreci yönettiğini ifade etmişti.

 

Usluer canlı yayında İnce ve Kılıçdaroğlu ile ilgili şunları söylemişti:

Muharrem İnce'ye yakınlığım onun çekirdek ekibi kadar değil. Onlar bizden önceki dönemde yoldaşlık yapan, Muharrem Bey'in başkanlığı için birlikte çalışmış bir çekirdek ekip var. Ama sonrasında bizler, partinin aldığı sonuç, tüzük kurultayında yaşadıklarımız sonucunda ortaklaştık. 'Muharrem İnce'ci misiniz, değil misiniz?' derseniz, Muharrem İnce 'nin o 55 günde gösterdiği performansı takdir eden, aldığı yüzde 30 oyun mutlaka önemsenmesi gerektiğine inanan biriyim. Ama geçtiğimiz son dört Kurultay'da Sayın Kılıçdaroğlu'na başkan olması için oy vermiş bir kişiyim.

 

MUHARREM İNCE'YE Mİ KATILACAK?

 

Usluer'in yaşanan tüm gerilimlere rağmen istifa etmemesi, Muharrem İnce'nin parti kurma çalışmalarında son noktaya geldiği süreçte istifa etmesi dikkat çekti. Usluer'in bu hamlesi Muharrem İnce'nin partisine katılacak olarak yorumlanıyor.


Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.