CHP'de yeni skandal! Biri polis 6 kişiyi katleden zanlı Belediyede müdür oldu

CHP'de yeni skandal! Biri polis 6 kişiyi katleden zanlı Belediyede müdür oldu

Bir tanesi polis 6 kişiyi öldürmekle suçlanan Murat Katrağ isimli zanlının CHP'li Muratpaşa Belediyesi'nde işe alındığı ve zamanla müdür olduğu iddia edildi.

Son aylarda tecavüz ve taciz iddialarıyla gündemden düşmeyen Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), yeni bir skandalla gündeme geldi.

İddiaya göre; Antalya'ya bağlı Muratpaşa ilçesinin CHP tarafından yönetilen Belediyesi, biri polis memuru 6 kişiyi katleden zanlıyı işe aldı.

Görevine ilk olarak temizlik görevlisi olarak başlayan Murat Katrağ isimli zanlı, daha sonra ise müdürlüğe (saha sorumlusu) kadar yükseldi.

 

İşte gündeme bomba gibi düşen o gelişmenin hikayesi...

 

Murat Katrağ, Antalya'da doğdu. İlk suçunu 14 yaşında işleyen zanlı, 1987 yılında hırsızlık nedeniyle emniyette işlem gördü. 

Daha sonra 1990 senesinde 'cebir kullanarak ırza geçme, iffete taarruz' suçlarından hakim karşısına çıktı. 

20 yaşına geldiğinde ise seri katile dönüşen zanlı, ilk cinayetini 1993 yılının şubat ayında işledi. Bu tarihten sonra Antalya kentinin kabusu haline gelen Katrağ, polis ekipleri tarafından aranırken gasp ettiği 2'si taksi şoförü, birisi tatlıcı, biri kamyon şoförü ve bir çoban olmak üzere sebepsiz yere 5 vatandaşı katletti.

Söz konusu gelişmenin yaşandığı dönemde basında yer alan haberlerde zanlının bir de işkence yöntemi kullandığı iddia edildi. Hatta canından olan tatlıcının kazığa oturtulduğu öne sürüldü.

 

POLİS MEMURUNU ŞEHİT ETTİ

 

Bu cinayetler üzerine emniyet tarafından her yerde aranan Katrağ, dönemin başbakan yardımcısı Erdal İnönü'nün mitinginde polis memurları tarafından fark edildi. Ekiplerin kendisini izlediğini fark eden zanlı, bir polisi yaraladı ve olay yerinden kaçtı. Amansız takip sonucu bir evde sıkışan Katrağ, burada polis memuru Salih Kaçar'ı da şehit etti. Düzenlenen operasyonla yakayı ele veren zanlı böylece hapsi boyladı.

Mahkemede idam cezası alan zanlı, o dönemde çıkarılan af nedeniyle cezaevinden çıktı.

 

GÖREVİNE DEVAM EDİYOR

 

2 farklı cinsel taciz olayıyla 2015 ve 2019'da yine gündeme gelen zanlının 2015'te CHP'ye üye olduğu ortaya çıktı. Şu anda görevde olan CHP'li Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal'ın her kampanyasında ve programında aktif rol alan Katrağ, partili vekiller ile de sıkı ilişkiler kurdu. 2017 senesinde 'hükümlü' kadrosundan belediyede işe alınan zanlı hakkındaki suç dosyaları belediyeye bildirilmesine rağmen herhangi bir yaptırım uygulanmadı. 

Belediyenin iştiraki olan Falez Anonim Şirketi'nde müdürlüğe getirilen Katrağ, hala görevine devam ediyor.

 

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN!

 

Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum