CHP'den Adalar’da Gül istifası!

CHP'den Adalar’da Gül istifası!

CHP İstanbul Adalar İlçe Başkanı, Kadın Kolları Başkanı ve Gençlik Kolları Başkanı görevlerinden istifa ettiğini duyurdu.

CHP'de belli olan belediye meclis üyesi adayları sonrası ilçe başkan adayı olarak istenmeyen gazeteci Erdem Gül nedeniyle İstanbul'un Adalar İlçesi'nde istifa haberi geldi.

Gerçek Gündem'de yer alan habere göre; CHP Adalar İlçe Başkanı Mustafa Kerem Tunç, CHP Adalar İlçe Yönetimi, CHP Adalar Kadın Kolları Başkanı Siber Tunçberk ve CHP Adalar Gençlik Kolları Başkanı Cemil Şekerci görevlerinden istifa etti.

CHP'nin Adalar Belediye Başkan Adayı olarak Cumhuriyet gazetesinde MİT Tırları haberi nedeniyle 26 Kasım 2015 tarihinde dönemin Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ile birlikte tutuklanıp 92 gün sonra serbest bırakılan gazeteci Erdem Gül'ü aday göstermesi tartışma konusu olmuştu.

SİYASETCAFE.COM

Erdem Gül biyografisi

Erdem Gül kimdir?

Erdem Gül 1967 senesinde Giresun'da dünyaya geldi.

Gazetecilik kariyeri boyunca uzun süre parlamento muhabirliği yaptı.

2010 senesinde Cumhuriyet Gazetesi'nin Ankara temsilciliğine getirildi.

MİT Tırları haberi nedeniyle 26 Kasım 2015 tarihinde dönemin Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ile birlikte tutuklandı. 92 gün sonra serbest bırakıldı.

6 Mayıs günü İstanbul Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapılan duruşmada, Can Dündar ve aynı gazete Ankara sorumlusu Erdem Gül'ün yargılandığı davada mahkeme Can Dündar’a "Devletin gizli kalması gereken bilgilerini açıklamak" suçundan 5 yıl 10 ay hapis cezası verdi. Erdem Gül de aynı suçtan suçlu bulundu ve 5 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

SİYASETCAFE.COM

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.