CHP’den Biden’a ortak tepkiye ‘evet’

CHP’den Biden’a ortak tepkiye ‘evet’

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında toplanan MYK toplantısında ABD Başkanı Joe Biden’ın 1915 olayları için “soykırım” ifadesini kullanması masaya yatırıldı.

Toplantı devam ederken Meclis Başkanı Mustafa Şentop’tan telefon geldi. Şentop, CHP grup başkanvekilleriyle temas kurdu. Grup başkanvekilleri de MYK ve Kılıçdaroğlu’na bilgi vererek, Biden’a tepki için ortak bildiri veya Meclis kararının sorulduğunu ifade ettiler. Edinilen bilgiye göre Kılıçdaroğlu, “Meclis Başkanına iletin. Meclis olarak görevi hep yaptık, bundan sonra da yaparız. Bizim bu konularda bir sıkıntımız olmaz. Biz parlamento olarak hemen görevimizi yapıyoruz” dedi. Genel Kurul’a bugün Biden’a tepki olarak bir Meclis kararının gelmesi, CHP’nin de “evet” oyu kullanması bekleniyor.

MYK’da “kripto para” konusu da konuşuldu. CHP’nin bu konuda daha önce araştırma komisyonu kurulması konusunda önergeleri olduğu hatırlatıldı. Kılıçdaroğlu, şu değerlendirmelerde bulundu: “Diyorlar ki yapıcı muhalefet... CHP uyarıyor, yapmıyorlar, millet dolandırılıyor. Bundan daha yapıcı muhalefet nasıl olur? CHP’yi dinleselerdi şu insanların başına gelen birçok felaket gelmezdi. Bu konuda kanuni olarak bir tedbir alınması gerekiyordu.”

EKMEK TEPKİSİ

Öte yandan Kılıçdaroğlu, sosyal medyadan paylaştığı video ile İBB’nin Üsküdar ve Ümraniye’de yeni Halk Ekmek büfesi kurma çalışmasının belediyelerce engellenmesine tepki gösterdi. Kılıçdaroğlu, özetle şunları söyledi: “Belediye başkanlarımıza, halkın dertlerine koşun diyorum. Onlar da koşuyorlar. Bir dilim ekmeğe savaş açtılar. Böyle bir ibret tablosunu Türkiye hiç yaşamadı. Erdoğan sana sesleniyorum. Barış Manço’nun şarkısıyla sesleniyorum. Yıllardır sürüp giden bir pay alma çabası. Topu topu bir dilim kuru ekmek kavgası.”

‘GENÇLER ZEYTİNCİLİĞİ TERK EDİYOR’

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na sunulan Zeytin Raporu’nda, tarım yoluyla geçinemenin üreticinin ve üretici ailelerinin genç nüfusunun köylerini terk etmesine yol açtığı belirtildi. CHP Bandırma İlçe Başkanı Dr. Selim Panç’ın hazırladığı raporda, şu tespitlere yer aldı: “Bölgemiz bazında üreticinin en önemli başlıca 5 sorunu vardır. Bunlar, ilaç ve ilaçlama maliyetleri, işçilik maliyetleri, mazot fiyatının yüksek olması, gübre fiyatlarının yüksek ve faaliyetlerinin masraflı olması, ekipman maliyetleridir. Genç nüfus artık toprağını terk ederek geleceğini büyük şehirlerde aramaya yönelmiştir.”

Siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.