CHP’den çarşaftan sonra başörtüsü ile seçim propagandası

CHP’den çarşaftan sonra başörtüsü ile seçim propagandası

CHP Pendik Belediye Başkan Adayı Mehmet Salih Usta, seçim kampanyası başladığından bu yana sokak sokak dolaşarak başörtüsü dağıtıyor. Usta, “Bacılarımızla örtüşmek için başörtüsü dağıtıyoruz.” dedi.

CHP Pendik Belediye Başkan Adayı Mehmet Salih Usta, seçim kampanyası başladığından beri sokak sokak dolaşarak başörtüsü dağıtıyor. Başörtüsü dağıtan CHP adayı Salih Usta, buna gerekçe olark ise "İnanç özgürlüğünü sonuna kadar savunduklarını" kaydetti.

CHP’li adayın bu girişimi 2012’de çarşaflı kadınlara rozet takmasını akla getirdi.

Mehmet Salih Usta, Pendik Gazipaşa caddesinde bulunan Millet İttifakı'na mensup CHP ve İYİ Parti seçim stantları önünde bulunan kadınlara elinde gezdirdiği başörtüleri kendisi takıp hediye etti.

chpcarsafyirtti.jpg

İNSANLARLA YÜZLEŞMEYE ÇALIŞIYORUZ

Usta, “Biz insanlarla örtüşmeye ve yüzleşmeye çalışıyoruz.” dediği açıklamasında, “Başörtüsü bizim bir gerçeğimizdir. İnanarak örtünen kardeşlerimize başörtüsü hediye ediyoruz. Millet İttifakı inançların teminatıdır. Olumlu tepkiler alıyoruz, biz başörtüsüne karşı olmadık, tam tersine onların inanç özgürlüğünü sonuna kadar savunduk. Bacılarımızla örtüşmek için başörtüsü dağıtıyoruz. Oy avcılığı adına bunu yapmadık” dedi.

2012 GENEL SEÇİMLERİNDE ÇARŞAFLI KADINLARA ROZET TAKMIŞLARDI

CHP 2009 ve 2012 seçimlerinde çarşaflı kadınlara rozet takmış ama kem kendi tabanında hem de farklı kesimlerden tepki çekmişti. 2012 seçimlerinde ise İstanbul’dan sonra İzmir’de de kara çarşaflı kişilere rozet takıldı. Törende CHP İzmir Milletvekili Hülya Güven, kara çarşaflı bir kadına rozet takmıştı.  

Güven, çarşafa rozet takmasıyla ilgili, "Siyasi bir amaç için kullanılmıyorsa, istismar edilmiyorsa bizim başörtüsü sorunumuz yok. Çarşafa ise yıllardır süren bir alışkanlığımız gibi bakıyorum. Bizim için sorun değil bunlar. Bunun partimiz için sıkıntı yaratacağını sanmıyorum." Açıklamasında bulunmuştu.

chpcarsaf.jpg

Ancak bir çok seçimde ‘Dini siyasete alet ediyorlar’ diye farklı siyasi partileri suçlayan CHP’nin bu girişimleri samimi bulunmadığı için hem kendi parti tabanından hem de diğer kesimlerden tepki görmüştü.

CHP’Lİ KADINLAR HEMEN SONRA ÇARŞAF YIRTTI

2009 seçimlerinde çarşaf açılımı yapan CHP'liler 2010 yılında ise bu kez çarşaf yırttı. Mersin'de halifeliğin kaldırılışının 86'ncı yıldönümü nedeniyle bir araya gelen yaklaşık 100 CHP'li kadın, kara çarşafları yırttı.

CHP İl Kadın Kolları Başkanı Havva Ongunsel, bugünün (03.03.2010) aynı zamanda Şeriye ve Evkaf Vekaleti'nin kaldırılarak yerine Diyanet İşleri Başkanlığı ile Vakıflar Genel Müdürlüğü'nün kurulmasının, aynı zamanda Erkan-ı Harbiye-i Umumiye Vekaleti'nin yerine Genelkurmay Başkanlığı'nın da kuruluşlarının 86'ncı yıldönümleri olduğunu söyledi.

Ongunsel'in konuşmasının hemen ardından, CHP'li kadınlar, yanlarında getirdikleri kara çarşafı dört bir yanından çekiştirip yırttı, parçalarını yere atıp ayaklarıyla da ezdi.

SİYASETCAFE.COM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.