CHP’den Cumhurbaşkanı adayı saptama için dört formül

CHP’den Cumhurbaşkanı adayı saptama için dört formül

​​​​​​​CHP Tüzüğüne göre 'Cumhurbaşkanı adayının saptanması' için dört formül bulunuyor. Hangi yöntemin uygulanacağına ise Parti Meclisi (PM) karar verecek.

CHP Tüzüğüne göre 'Cumhurbaşkanı adayının saptanması' için dört formül bulunuyor. Hangi yöntemin uygulanacağına ise Parti Meclisi (PM) karar verecek.

CHP Tüzüğü’nün, “Cumhurbaşkanı Adayının Saptanması” başlıklı maddesinde yer alan birinci formüle göre seçmen yoklaması, seçmen kütüğünde kayıtlı seçmenlerin katılımıyla yapılacak. İkinci formüle göre önseçim, üye kütüğünde kayıtlı üyelerin katılımıyla yapılacak. Üçüncü formüle göre  aday yoklaması, partide belli görevlere seçilmiş olan delegelerin katılımıyla yapılacak.

Dördüncü formüle göre, merkez yoklamasında adayı PM saptayacak. Yöntemlerin uygulanmasına ilişkin usul ve esaslar yönetmelikle belirlenecek.

Milliyet’ten Mehtap Gökdemir'e konuşan CHP’li kaynak, “Bunları konuşmak için çok erken. Bu konu hiç konuşulmadı MYK’da. Genel Başkanımız da aday olabilir bir başkası da aday olabilir. Ortak bir aday da çıkarılabilir. Bunların hiçbiri net değil daha. Her parti adayını çıkarırsa biz de çıkarırız ama daha hiçbir şey net değil” değerlendirmesini yaptı.

CHP’li bir başka yetkili de seçim kararı alındığında Cumhurbaşkanı adayı konusunun Millet İttifakı partiler arasında değerlendirileceğini belirterek, “İki seçenek var. Millet İttifakı bir çatı adayı çıkartabilir ya da ilk turda her parti kendi adayıyla seçime gidebilir. Bu konu vakti geldiğinde konuşulur” diye konuştu.

Siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.