CHP'den de sert tepkiler geldi! FETÖ’nün yazarı İBB'de danışman oldu

CHP'den de sert tepkiler geldi! FETÖ’nün yazarı İBB'de danışman oldu

Today's Zaman'da köşe yazarı olan Rumeysa Kiger, İstanbul Büyükşehir Belediyesi(İBB)'ne danışman oldu.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi bünyesinde bulunan İstanbul Kültür Sanat Platformu'nun Danışma Kurulu tartışmalara neden oldu.

Yazar, oyuncu, sanat eleştirmeni ve akademisyenlerden oluşan kurula atanan bazı isimlere CHP'den de sert tepkiler geldi.

Parti ile CHP'li İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu arasında sık sık tartışmalara da neden olan atamaların sonuncusu FETÖ'nün kapatılan gazetesi Today's Zaman yazarı Rumeysa Kiger oldu.

 

CHP'DEN TEPKİ GELDİ

 

Kurula yapılan atamayla ilgili sosyal medya hesabından bir açıklama yapan eski İBB Meclis Üyesi Hüseyin Sağ, "CHP'ye kim hakaret ediyorsa ya ihale alıyor. Ya da İBB'de görev alıyor. Atamalara bakıldığı zaman en kritik yerlere dışarıdan isimler getirildi. Bu isimlerin büyük bölümü geçmişte sıkı CHP muhalifi olan kişiler. Örgütün yok sayılması parti içinde sık sık gündeme geliyor. Partide bu işten anlayan isimler bulunamamaz mı? Çok sayıda nitelikli arkadaşımız var bu kurula atanacak. Ne hikmetse partiye olmadık hakaretler savuranlar kritik görevlere getirilerek örgütü yok sayıyorlar" diye konuştu.

 

İŞTE KURULA ATANAN TARTIŞMALI İSİMLER

 

İstanbul Kültür Sanat Platformu Danışma Kurulu Üyeleri:

- İBB Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Şengül Altan Arslan - İBB Kültür Daire Başkanı Hülya Muratlı - Türkiye Yayıncılar Birliği Başkanı Kenan Kocatürk - Araştırmacı Rumeysa Kiger - İKSV Kültür Politikaları Çalışma Direktörü Özlem Ece - Yazar-sunucu Yekta Kopan - Akademisyen ve TV programcısı Levent Erden - Oyuncu Mert Fırat - Müzisyen Harun Tekin - Tarihçi-yazar Saffet Emre Tonguç

 

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN!

Siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum