CHP’den emekliler için bomba teklif

CHP’den emekliler için bomba teklif

Cumhuriyet Halk Partisi’nden emeklileri sevindirecek bir teklif yapıldı. İşte flaş haberin ayrıntılar;

Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekili Barış Yarkadaş, TBMM’de ki bütün partilere kritik bir çağrıda bulundu. Milletvekili Barış Yarkadaş, emeklileri sevindirecek bir çağrı yaptı.

CHP’li Yarkadaş, “Gelin emekli yurttaşlarımızın hayatını kolaylaştıracak bir adım atalım, emekliler Türkiye'nin her yerinde özgürce dolaşabilsinler" diye konuştu.

Meclisin kapanmasına günler kala, dönemin son kanun teklifi ise CHP'li Barış Yarkadaş'tan geldi. Barış Yarkadaş, cuma, cumartesi ve pazar günü de çalışacak olan mecliste görüşülmek üzere bir kanun teklifi verdi.

‘HER YERDE GEÇERLİ OLSUN’

CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, verdiği kanun teklifinde, "65 ve üstündeki yurttaşların kullandığı ücretsiz seyahat kartı, sadece yaşadıkları kentte değil, Türkiye'nin her yerinde geçerli olsun" ifadesini kullandı.

Yarkadaş, kanun teklifinin gerekçesini ise şöyle açıkladı:

"65 yaş ve üstündeki emekli yurttaşlarımız, yaşadıkları kentlerde, belediye otobüslerine ücretsiz binebiliyor. Bu uygulama güzel ama yeterli değil. Yurttaşlarımız bu haktan, Türkiye'nin her yerinde faydalanabilmeli... Zaten çok zor koşullarda yaşayan emekliliklerimize bu hakkı tanıyalım ve onların seyahat edebilme özgürlüğünün sınırlarını genişletelim. Meclisin bunu yapabilmek için hala fırsatı var. Gelin Meclis kapanmadan emeklilerimizi sevindirelim. Onlar da Türkiye'nin her yerindeki belediye ve halk otobüsleriyle istedikleri gibi seyahat edebilsinler..."

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.