CHP'den FETÖ'ye açık destek! 'KHK'lıların tamamı yeniden yargılanacak'

CHP'den FETÖ'ye açık destek! 'KHK'lıların tamamı yeniden yargılanacak'

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından kamudan ihraç edilen KHK’lıların tamamına yeniden yargılama sözü verdi.

CHP Genel Başkan Yardımcıları Gülizar Biçer Karaca ve Yüksel Taşkın, İstanbul’da kamudan uzaklaştırılan KHK’lılar ile bir araya geldi. 

İzmir ve Adana'dan sonra yapılan üçüncü “KHK buluşması”nda CHP’li Karaca tepki çekecek açıklamalar yaptı. 

 

KHK ile yaratılan mağduriyetler bir yana bütün KHK’lılara CHP iktidarında “dosyaları yeniden ele alma” sözü veren Karaca, şu ifadeleri kullandı: 

 

“Hukuki mücadele elbette kıymetli. Ancak şu anda hepimiz biliyoruz ki yargı bir kişinin iki dudağının arasında. Yürütmenin hem yasamayı hem yargıyı denetlediği bu sistemde hukuki çözüme erişmek oldukça güç. Tamamen siyasi bir kararla bu karar çözülecek. Bu hak mücadelesi başarıya kavuşacak. O zaman ne yapmalıyız? Bizler, siyasiler ve hak mücadelesi veren değerli katılımcılar hep birlikte bu sesi yükseltecek ve size sivil ölümü layık gören, sivil ölüme mahkum eden anlayışın siyaseten çözüm mecrasına getirmeye sağlayacağız. Çok mu umutluyuz?

Hayır, umutlu değiliz. Biz bir şeyden umutluyuz emin olun artık bu çözüm üretme noktasında olanlar kendi dertlerine bile çözün üretemez haline geldiler. Ancak ben buradan açıkça ifade etmek istiyorum. Sayın Genel Başkanımızın her platformda ifade ettiği gibi CHP ilk seçimde iktidar olacak. Bunu hep birlikte görüyoruz. Sadece biz görmüyoruz, sahada yaptığımız çalışmalarla yurttaşlarımızın bize olan ilgisi ve söylemleriyle de görüyoruz.

 

‘GÖREVLERİNE İADE EDECEĞİZ’

 

CHP KHK'lılarla ilgili ne yapacak? Bugün İstanbul programını sosyal medyada paylaştığımda bir arkadaşım altına şunu yazmıştı: ‘Evet bu toplantılar güzel, anlamlı. Ama siz ne yapacaksınız?’ İşte biz öncelikle KHK zulmüne son vereceğiz. Biz 20 Temmuz sivil darbesinin devam ettiği bu süreçte hukuksuzca, adaletsizce işinden edilen KHK zulmüyle ölüme terk edilen bu anlayışa mutlaka son vereceğiz. Hakkında hiçbir soruşturma açılmamış olan, beraat, takipsizlik alan ve AİHM tarafından hak ihlaline uğradığı karar verilmiş olan tüm akademisyenlerimizi görevlerine iade edeceğiz. 

 

‘KESİNLEŞMİŞ YARGI HÜKMÜ DAHİ OLSA…’

 

Ardından hakkında kesinleşmiş yargı hükmü dahi olsa KHK ile ihraç edilip mahkûmiyet beraat her ne olursa olsun tamamının dosyasını yeniden ele alacağız adil, eşit, bağımsız bir yargı önünde tekrar yargılanarak gerçekten suçlu olan varsa elbette hukuk nazarında gereken cezayı alacak ama biz biliyoruz ki ve yaptığımız toplantılarda gördük ki artık adil bir yargılanmadan ve anayasal güvence altındaki adil yargı hakkından söz edebileceğimiz bir süreç işledi."

 

‘BİZ 152 BİN KİŞİYİZ’

 

Panelde konuşan KHK'lılar Platformu Sözcüsü Münir Korkmaz da “Biz bu ülkenin yurttaşlarıyız. Biz her türlü mağduriyeti yaşayan 152 bin kişiyiz.” İfadelerini kullandı.

 

Siyasetcafe.com

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.