CHP’den flaş Afrin açıklaması

CHP’den flaş Afrin açıklaması

Cumhuriyet Halk Partisi’den Afrin’de devam eden harekata ilişkin flaş açıklamalarda bulundu ve hükümeti eleştirdi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek, Uğur Dündar'ın sunduğu Halk Arenası progmanında Afrin operasyonuna değinerek hükümeti eleştirdi.

Muharrem Erkek, “CHP olarak silahlı kuvvetlerin yanındayız. Şimdi AKP'nin yıllardır yürüttüğü yanlış dış politikan sonuçlarını görüyoruz ve yaşıyoruz. Bizim için Irak ve Suriye'nin toprak bütünlüğü çok önemli. Hükümet Irak'ta merkezi hükümeti değil Barzani'yi muhatap aldı. Suriye'de ise Esat ile dostluktan Esat ile düşmanlığa gelindi. Biz neden bölge ülkeleri olarak bir araya gelip sorunları çözmedik. Niye emperyalizmin taşeronluğu içinde kalmak zorundayız” dedi ve şunları söyledi:

MÜZİK NOTASI DEMİŞLERDİ…

Bu ülkede 15 Temmuz darbe girişini, Gülenci cunta gerçekleştirdi. Şimdi 15 Temmuz'a Çanakkale destanı diyorlar, 2. Kurtuluş Savaşı diyorlar. Biz Çanakkale'de Emperyalizmi yendik. Şimdi Suriye'de emparyalizmin taşeronu örgütlerle mücadele ediyoruz. Tarihe ve cumhuriyete saygılı olmalıyız. Bu hükümet Türk askerine çuval geçirildiğinde CHP nota verin dedi. Onlar ‘Ne notası, müzik notası mı’ dedi. Bu öngörüsüz ve basiretsiz siyasettir. Şu an Türkiye olarak en çok birlik ve beraberliğe ihtiyacımız var.”

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.