CHP'den flaş çağrı; Demirtaş'ı derhal serbest bırakın

CHP'den flaş çağrı; Demirtaş'ı derhal serbest bırakın

HDP eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın cezaevinde fenalaşması üzerine CHP milletvekili Eren Erdem ''Ben, o koşulları biliyorum, ve bu durumda biri o koşullarda tutulamaz! Derhal serbest bırakılmalıdır.'' dedi.

Kasım 2016'dan beri cezaevinde olan Selahattin Demirtaş’ın kardeşi Aygül Demirtaş’ın sosyal medya hesaplarından duyurduğu olayı Demirtaş’ın eşi Başak Demirtaş da teyit etti.

Geçtiğimiz hafta salı günü yaşanan olayda Demirtaş fenalaşarak bilinci kapalı bir şekilde hücresinde bulundu. İlk müdahalenin ardından acilde Demirtaş’ın EKG’si çekilerek kapsamlı müdahale ve tedavi için kliniğe sevki istendi. Aradan geçen sürede Demirtaş’ın hastaneye sevk işlemi için henüz bir gelişme yaşanmadığı öğrenildi.

Selahattin Demirtaş kalp krizi mi geçirdi?Selahattin Demirtaş kalp krizi mi geçirdi?
Gündem
EREN ERDEM'DEN 'SERBEST BIRAKIN ÇAĞRISI'

Olaya ilişkin sosyal medya hesabından açıklamalarda bulunan CHP 25 ve 26. dönem İstanbul Milletvekili Eren Erdem, ''Bu haber doğruysa, büyük bir skandaldır! Selahattin Demirtaş, tamamen haksız hukuksuz şekilde cezaevinde tutuluyor. Ve yaşadığı sağlık sorunlarına rağmen tahliye edilmiyor. Ben, o koşulları biliyorum, ve bu durumda biri o koşullarda tutulamaz! Derhal serbest bırakılmalıdır.'' dedi.

eren.png

BİR PAYLAŞIM DA TANRIKULU'NDAN

Demirtaş'ın rahatsızlığı sonrası CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu da Adalet Bakanlığı'na çağrıda bulundu.Tanrıkulu, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, ''Selahattin Demirtaş’ın sağlık durumu ile ilgili olarak kamuoyuna açıklama yaparak, hayati önem taşıyan rahatsızlığı nedeni ile derhal tam teşekküllü sağlık kurumuna sevkini sağlamalısınız.'' ifadelerine yer verdi.

tanrikulu-001.png

 

Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.