CHP’den flaş erken seçim açıklaması

CHP’den flaş erken seçim açıklaması

Cumhuriyet Halk Partisi’nden beklenmedik bir erken seçim açıklaması yapıldı. İşte ayrıntılar;

Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekili Barış Yarkadaş, erken seçime ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. CHP'li Yarkadaş, yerel seçimlerin öne alınması durumunda CHP’nin bu karara itiraz etmeyeceğini belirtti.

Erken seçim tartışmalarına ilişkin konuşan Milletvekili Yarkadaş, “AKP’nin kurmaylarının belediye başkanlığı seçimlerini 6 ay öne almaya yönelik bir planlarının olduğunu biliyoruz. CHP yerel seçimlerin öne alınması durumunda buna itiraz etmeyecektir” diye konuştu.

BİZ GENEL VE YEREL SEÇİME HAZIRIZ

Erken seçim tartışmalarına ilişkin açıklama yapan Yarkadaş, şöyle konuştu:

“AKP’nin kurmaylarının belediye başkanlığı seçimlerini 6 ay öne almaya yönelik bir planlarının olduğunu biliyoruz. CHP belediye başkanlıkları seçimlerinin öne alınması teklifi gelirse bunu değerlendirecektir ve hiçbir koşulda seçimden kaçmayacaktır. Biz yarın yapılacak olan bir genel seçime de yarın yapılacak olan bir yerel seçime de hazırız. Bu bağlamda sadece belediye başkanlıkları seçimlerinin öne alınması yetmez, belediye başkanlarının görev sürelerinin kısaltılmasına ilişkin de bir çalışma yapılması gerekir. Ben bu konuda bir kanun teklifi de verdim. Çünkü 5 yıllık görev süresi belediye başkanlarını hantallaştırıyor.

Eğer Adalet ve Kalkınma Partisi belediye başkanlığı seçimlerinin öne alınmasına ilişkin bir teklifi getirirse biz CHP olarak bu teklifi değerlendiririz ve her türlü seçime hazır olduğumuzu da buradan kamuoyuna bir kez daha duyururuz. CHP yerel seçimlerin öne alınması durumunda buna itiraz etmeyecektir.”

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.