CHP’den flaş ittifak açıklaması

CHP’den flaş ittifak açıklaması

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Sözcüsü Tezcan, seçim barajı ve ittifakına ilişkin çok önemli açıklamalar yaptı. İşte ayrıntılar;

CHP Basın Sözcüsü Bülent Tezcan, Atatürk tartışmalarına, seçim barajına ve seçim ittifakına ilişkin partisinin MYK toplantısından önce basın mensuplarına kritik açıklamalarda bulundu.

Mustafa Kemal Atatürk’ün büyüklüğünün her geçen gün daha iyi anlaşıldığını söyleyen Tezcan, “Bölgede, dünyada, Türkiye'de yaşananlara baktığımızda Atatürk'ün ne büyük bir lider olduğunu bir kere daha görüyoruz. Atatürk bizim ortak değerimiz. Atatürk'ü seviyoruz ama Atatürk tekelciliği yapmıyoruz. Atatürk, milletimizin ortak malıdır, herkesin sevmesini, anlamasını istiyoruz” dedi.

Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Bülent Tezcan’a, Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Bahçeli'nin seçimlere yönelik iş birliği açıklamalarının sorulması üzerine, CHP'nin barajla ilgili düşüncesini çok net ifade ettiğini söyledi.

CHP olarak seçim barajının tamamen kalkmasının illa olacaksa da yüzde 3'ün konuşulabileceğini vurgulayan Bülent Tezcan, "Seçimler sürecinde biz partiler üzerinden bloklar tarif etmedik, etmeyi doğru da bulmuyoruz. Tarif etmek isteyenin kendi tercihidir ama biz demokrasi üzerinden buluşmalar tarif ettik, etmeye de devam ediyoruz" ifadelerini kullandı.

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.