CHP'den flaş İYİ Parti hamlesi

CHP'den flaş İYİ Parti hamlesi

Erken Seçim hazırlıklarına başlayan Cumhuriyet Halk Partisi’nden kritik İYİ Parti açıklaması… İşte haberin ayrıntılar;

Cumhuriyet Halk Partisi Sözcüsü Bülent Tezcan, Yüksek Seçim Kurulu’nu ziyaret etti.

YSK'ya ziyarette bulunan Bülent Tezcan, İYİ Parti'nin seçimlere girip giremeyeceğine dair basın mensuplarına açıklamalar yaptı.

‘YSK’NIN, İYİ PARTİ’NİN SEÇİME GİRMESİ YÖNÜNDE KARAR VERMESİNİ BEKLİYORUZ’

Konuşmasının ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan CHP Sözcüsü Bülent Tezcan, görüşmede İYİ Parti’nin gündeme gelip gelmediğinin sorulması üzerine, şunları söyledi:

“Bu randevu onun üzerine planlanmamıştı. Ama tabi ki böyle önemli bir konuyu gündeme aldık. En azından biz talebimizi ilettik. Sadece İYİ Parti değil Demokratik Sol Parti için de aynı durum söz konusu.

Biz kurul üyelerine 1950’den beri Türkiye’nin çok partili seçim pratiğinin olduğunu, 1960’dan beri de YSK denetiminde çok partili seçim pratiğinin olduğunu ifade ettik. Bu çerçevede YSK’nın yüklüce bir içtihat külliyatının bulunduğunu ifade ettik. Bugüne kadar seçimlere girecek partilerin nasıl belirleneceğine ilişkin yerleşmiş bir uygulama ve içtihat olduğunu ifade ettik. Gerek İYİ Parti’nin, gerekse Demokratik Sol Parti’nin YSK’nın bugüne kadarki yerleşik içtihatları doğrultusunda hukuken seçime girme hakkını kazandığını düşündüğümüzü söyledik. Ve YSK’nın bu noktada haksız, kamuoyunu rahatsız edecek ve vicdanları yaralayacak bir karara sebep olmaması gerektiğini ifade ettik.

Tabi YSK başkanı ve üyeleri bu konuda bir görüş bildirmediler, tabi onlardan şimdi bir açıklama da beklemiyoruz. Biz önümüzdeki süreçte seçime katılacak partileri belirlerken YSK’nın geçmiş yerleşik uygulama ve içtihatlarına uygun hareket etmesini ve şu anda bizim bildiğimiz kadarıyla İYİ Parti ve Demokratik Sol Parti’nin bu şartları taşıyıp seçimlere girebilmesi gerektiği yönünde karar vermesini bekliyoruz. Ama bu görüşme buna özel bir ziyaret değildi."

siyasetcafe.com

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum