CHP’den flaş karar! Milletvekiline af çıkıyor

CHP’den flaş karar! Milletvekiline af çıkıyor

Cumhuriyet Halk Partisi’nde flaş bir karar imza atılmak üzere... İşte haberin ayrıntıları;

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun talebi doğrultusunda Ankara Milletvekili hakkında af kararı alındı.

Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka’nın partiye geri döneceği öğrenildi. Kemal Kılıçdaroğlu’nun Milletvekili Aylin Nazlıaka’nın partiye dönmesi için öneride bulunduğu ve bu önerinin kabul edildiği ifade edildi.

CHP’nin Merkez Yönetim Kurulu toplantısında, Nazlıaka hakkında "af" kararı alınması için Parti Meclisi'ne öneride bulunulmasına karar verildi.

Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka'nın CHP’ye dönüp dönmeyeceğine Parti Meclisi'nin cuma günü gerçekleştireceği toplantıda karar vereceği kaydedildi. Bilindiği üzere Ankara Milletvekili Nazlıaka geçtiğimiz ay partiye geri dönebilmek için önemli bir başvuruda bulunmuştu.

Parti Meclisi'ne dilekçeyle başvuruda bulunan Nazlıaka’nın talebinin oylamaya sunulması için MYK önerisi olması gerektiği belirtilmiş, bu nedenle af görüşmesi ertelenmişti. Dün gerçekleştirilen MYK'da af önerisinin çıkmasının ardından Nazlıaka hakkındaki oylamanın cuma günü gerçekleştirilecek Parti Meclisi toplantısında yapılacağı öğrenildi.

Nazlıaka'nın partiye dönüşüne karşı olan isimlerin öneriye itiraz edeceği, bu nedenle Parti Meclisi toplantısında sert tartışmaların yaşanabileceği belirtildi. Milletvekili Nazlıaka, "Bir milletvekilinin odasındaki Atatürk resminin indirildiği" tartışmalarının ardından Yüksek Disiplin Kurulu'na (YDK) sevk edilmiş, 2016'nın Mart ayında ise Cumhuriyet Halk Partisi'nden ihraç edilmişti.

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.