CHP'den HDP ve İYİ Parti'ye rest! 'Yerel seçimlere tek gireceğiz'

CHP'den HDP ve İYİ Parti'ye rest! 'Yerel seçimlere tek gireceğiz'

CHP Eski Milletvekili Gürsel Tekin, İYİ Parti ve HDP ortaklığıyla ilgili bir açıklamada bulundu. Tekin, HDP ve İYİ Parti'ye rest çekerek yerel seçimlere tek başlarına gireceklerini söyledi.

14 ve 28 Mayıs'taki seçimlerde hezimete uğrayan CHP'de kazan kaynıyor.

Parti tabanı ve seçmenin gizli protokol tartışmaları ve koltuk savaşları sürerken, CHP Eski Milletvekili Gürsel Tekin, HABER Global canlı yayınında İYİ Parti ve HDP ortaklığıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

 

"CHP YEREL SEÇİMLERE TEK GİRECEK"


İYİ Parti ve HDP olmadan da yerel seçimleri kazanacaklarını söyleyen Tekin, "Matematik önemli ama siyasette matematik hiç tutmamıştır. Tutmuş olsaydı biz ittifakta yüzde 60 oy almamız gerekiyordu. CHP büyükşehirlerde seçime tek başına girecek. Ama belli yerlerde lokal ittifaklar olabilir. Onun dışında çok büyük ittifaklar olacağını sanmıyorum. CHP şu anda yoluna devam edecek." dedi.

 

"İSTANBUL VE ANKARA'YI İYİ PARTİ VE HDP'SİZ KAZANIRIZ"

 

İYİ Parti ve HDP olmadan da İstanbul ve Ankara'yı kazanabileceklerini savunan Tekin, "Günü gelince partilerin genel merkezleri bu konuları konuşacak. Ama İstanbul, Ankara konusunda CHP'nin bir sıkıntısı olmayacağını çok net söyleyebilirim. İYİ Parti ve HDP olmadan da İstanbul ve Ankara'yı kazanabiliriz." ifadelerini kullandı.

 

Siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.