CHP'den İmamoğlu’na uyarı 'Polemik yapma'

CHP'den İmamoğlu’na uyarı 'Polemik yapma'

CHP Genel Merkezinden son günlerde hem medya hem vatandaş hem Devlet yöneticisi hem de rakibi Binali Yıldırım ile tartışan Ekrem İmamoğlu’na uyarı geldi. 

İstanbul seçimlerinin iptali ve yenilenme kararı sonrası her geçen gün gerginleşen, vatandaşla, devletin Valisi ile, rakibi ve gazetecilerle tartışıp polemik yapan ve onlarca yalanı ortaya çıkmasına rağmen halen bunları savunan CHP İstanbul adayı İmamoğlu'na CHP Genel Merkezinden uyarı geldi. Buna göre bundan sonra CHP adayı Ekrem İmamoğlu, polemiğe girilmeyecek, düşük seviyeli tartışmalarda olmayacak.

“POLEMİK YAPMA”

Genel merkezin uyarısına göre CHP adayı Ekrem İmamoğlu kalan süre içerisinde yalnızca vaatlerini anlatacak, bunun dışındaki hiçbir tartışmaya yanıt vermeyecek; herhangi bir konuda yanıt verilmesi gerekirse CHP Genel Merkezi açıklama yapacak.

Cumhuriyet gazetesinden Mahmut Lıcalı'nın haberine göre, CHP’de Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun İstanbul seçimine günler kala asla polemiğe girilmemesini istediği öğrenildi.

CHP Lideri Kılıçdaroğlu’nun İstanbul’daki çalışmaları yürüten ekibe de kalan sürede seçmenlere 'yalnızca vaatlerin anlatılması gerektiğini, İmamoğlu’nun da polemikten uzak durması ve yalnızca kampanyaya odaklanması konusunda uyarı ve önerilerini dile getirdiği ifade edildi.

“MUHATAP ALMIYORUZ”

CHP genel merkezi, İmamoğlu’nun yanı sıra milletvekilleri ve örgütlerine gönderilen haftalık bilgilendirme raporunda da polemikten uzak durulmasına ilişkin yeni bir not yer aldı.

CHP raporunda şunlar kaydedildi:

“Tek cevap ‘Muhatap almıyoruz’ olmalıdır” başlığı altında, “Her açıklamaya, herkese ve her soruya cevap verilmemeli. Düşük seviyeli söylemlerle ilgili sorulara muhatap almayarak cevap verilmeli. Muhatap almamak çoğu zaman en güzel cevaptır. Muhatap almadığımız ya da o seviyeye inmeyeceğimiz dile getirilmeli. Verilecek tek cevap ‘muhatap almıyoruz’ olmalıdır.”

Siyasetcafe.com

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.