CHP’den İstanbul için flaş isim

CHP’den İstanbul için flaş isim

CHP’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı adayı olarak Gürsel Tekin’in adının öne çıktığı ve adaylığının kesin olduğu söyleniyor.

Başkanlık Referandumunda “HAYIR” diyen İstanbul için CHP’nin kimi belediye başkan adayı çıkaracağı kamuoyunca merak ediliyor. CHP Kulislerinden aldığımız bilgilere göre Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul’a Gürsel Tekin ile çıkmaya hazırlanıyor.

Tekin’in CHP Lideri Kılıçdaroğlu’ndan onay aldığı ve yakın çevresine de bunu açıkladığı CHP kulislerinde konuşuluyor. Gürsel Tekin’in bu çerçevede çalışmalarına da şimdiden başladığı gelen bilgiler arasında.

CHP tarafından herhangi bir resmi açıklama yapılmamasına rağmen Gürsel Tekin’in İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na adaylığına kesin gözüyle bakılıyor.

Gürsel Tekin kimdir?

Gürsel Tekin, Ardahan'da 1964'te dünyaya gelmiştir. Göle ilçesinde hayata başlayan Gürsel Tekin, lise eğitimini Kars'ta almıştır. Kars'taki öğrencilik yıllarında CHP 'nin gençlik kollarına katılan Gürsel Tekin, Erzurum Atatürk Üniversitesi'nde Edebiyat Fakültesi'nde öğrenim görürken eğitimini yarıda bırakmıştır.

Ailesiyle İstanbul'a taşınan Tekin, 80'li yılların başında Kadıköy'de garsonluk yaparak geçimini sağlamıştır. 12 Eylül Darbesi sebebiyle siyasetten kopan Tekin, 1984 yılında SDP saflarında yeniden siyasete dönmüştür. Gürsel Tekin 1986-87 yılları arasında askerlik yapmış ve sonrasında SHP ile siyasete devam etmiştir. Takip eden yıllarda ticaret hayatına giren Gürsel Tekin siyasetle iş yaşamını bir arada sürdürmüştür.

1989-1995 yılları arasında SHP'nin Kadıköy Belediye Meclisinde görev alan Gürsel Tekin, 1995'te SHP'nin CHP ile birleşmesinin ardından, CHP'nin ilçe yönetim kurulunda siyasi yaşamına devam etmiştir.

1997 yılına kadar yine belediye meclis üyeliği vazifelerini yerine getiren Gürsel Tekin, 1997'de Kadıköy Belediye Başkan Vekili olarak görev yapmıştır. 2004'te yerel seçimlerde İBB Meclisi üyesi olarak yoluna devam eden Gürsel Tekin, en büyük sıçramasını 2010 yılında yaptı. 2010'da Kemal Kılıçdaroğlu tarafından Genel Başkan Yardımcısı olarak atanan Gürsel Tekin hala bu görevini sürdürmektedir.

24. dönem İstanbul Milletvekili olan Gürsel Tekin, 2014 yılında CHP Genel Sekreterliği görevine getirilmiştir.

gursel.jpg

Hakan Sönmez - siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum