CHP'den istifa eden Aslı Baykal kafa karıştırdı! AK Parti'ye mi geçiyor?

CHP'den istifa eden Aslı Baykal kafa karıştırdı! AK Parti'ye mi geçiyor?

Deniz Baykal'ın kızı Aslı Baykal'ın CHP'den istifasının ardından iddialar peş peşe geldi. 31 Ekim'de partisinden ayrıldığını duyuran Aslı Baykal'ın 'AK Parti'ye geçeceği' iddia edildi.

CHP eski genel başkanı Deniz Baykal'ın kızı Prof. Dr. Aslı Baykal, 31 Ekim'de Twitter’da yaptığı paylaşımla partisi CHP'den ayrıldığını duyurmuştu. Aslı Baykal‘ın bu kararı sonrası iddialar peş peşe geldi.

 

'YENİ PARTİ KURACAK İDDİALARINA' YANIT


İstifasının ardından yeni parti kuracağı öne sürülen Aslı Baykal, günler sonra sessizliğini bozmuş ve 'Türkiye’nin yeni bir siyasi partiye ihtiyaç duymadığını' söylemişti.

 

AK PARTİ'YE Mİ KATILACAK?


Bugün sosyal medyada yer alan bir diğer iddia ise büyük ses getirdi.

Baykal'ın Twitter'da yaptığı bazı paylaşımlardan yola çıkarak 'AK Parti'ye yeşil ışık yaktı, Cumhur İttifakı’na katılacak' yorumları yapıldı.

14 Kasım'daki paylaşımında Baykal, 'Terör saldırıları iktidara yarıyor' gibi bir söylem üreterek devleti ve kurumlarını zan altında bırakmaya çalışıyorlar. Siz de terörle mücadele edin o vakit, size de yarasın. Bir maniniz mi var?' demişti.

Daha sonraki paylaşımlarında ise Aslı Baykal, 'Türkiye siyasal haritası artık sağ-sol, laik-dindar, Türk-Kürt, Alevi-Sünni diye ayrışmıyor. Türkiye siyasal haritası artık milli ve gayri milli olarak ayrışıyor. Ben elbette milli saftayım. Önümüzdeki günlerde solcu, laik, alevi ve Kürtlerin çoğunluğunun da milli saflarda olduğu ortaya çıkacaktır. Türkiye'yi seviyor, devletine güveniyor, halkını kimlik ayırmadan seviyorum.' ifadelerini kullandı.

 

AÇIKLAMA YAPTI


Baykal'ın paylaşımları, ileriki günlerde alacağı kararın bir hayli merak edilmesine neden olurken konuya ilişkin bir de açıklama yaptı. Medyascope'ta yer alan habere göre konuya ilişkin Aslı Baykal, 'Konuşacağım zaman haber veririm' dedi.

 

Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.