CHP’den Mansur Yavaş savunması: Ortada bir suç yok

CHP’den Mansur Yavaş savunması: Ortada bir suç yok

CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek, partisinin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mansur Yavaş hakkındaki soruşturmalarla ilgili, “Ortada bir suç yok.” açıklamasını yaptı.  

CHP Hukuk Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek, Millet İttifakı’nın Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mansur Yavaş hakkındaki soruşturmalarla ilgili ilginç bir açıklama yaptı. Erkek, şu an için iddialarla değil seçimle ilgilendiklerini söyledi.

Erkek sahte senet skandalında yaşanan birçok hukuksuzluk belgeleriyle ortaya çıkmışken buna rağmen, “Ortada bir suç yok, bir kurgu var.” açıklamasında bulundu.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek, Sputnik'e, Millet İttifakı'nın Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mansur Yavaş hakkında, ‘görevi kötüye kullanma', ‘kişilerin huzur ve sükûnunu bozma', ‘resmi evrakta sahtecilik' gibi suçlamalardan yürütülen soruşturmalar hakkında açıklamalarda bulundu.

KESİNLEŞMİŞ YARGI KARARI YOK

Ortaya çıkan sahte senet olaylarındaki konuların ciddiye alınacak iddialar olmadığını ifade eden CHP Genel Başkan Yardımcısı Erkek, "Mansur Yavaş hakkında vergi kaçakçılığından, evrakta sahtecilikten kesinleşmiş bir mahkeme kararı var mı? Erdoğan'a böyle söylediği zaman bunu soruyorlar mı? Hakkında kesinleşmiş bir yargı kararı olmadan bir insanı nasıl suçlayabilirsiniz? Bir cumhurbaşkanının belediye başkan adaylarıyla bu tip bir diyaloğa girmesi de aslında üzüntü verici" dedi.

ŞU AN İÇİN İDDİALARLA DEĞİL SEÇİMLE İLGİLENİYORUZ

Erkek, şu an için iddialarla değil seçimle ilgilendiklerini belirterek, "Tamamen 31 Mart'ta başarıya odaklandık, çok da başarılı olacağız. Seçmen demokrasiye sahip çıkacak, buna inanıyoruz" dedi.

SİYASETCAFE.COM

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.