CHP'den 'milletvekilliği' genelgesi! Belediye başkanları 2023 seçimlerinde aday olamayacak

CHP'den 'milletvekilliği' genelgesi! Belediye başkanları 2023 seçimlerinde aday olamayacak

Barış Yarkadaş, CHP'nin 21 Kasım 2022 tarihli genel seçim genelgesini paylaştı. Genelgede, parti yöneticilerinin aday olabilmesi için 26 Aralık'a kadar istifa etmesi istenirken, belediye başkanlarına listede yer verilmeyerek adaylık yolu kapatıldı.

CHP, genel seçim için yayımladığı genelgeyle, belediye başkanlarına listede yer vermeyerek adaylık yolunu kapattı. Buna göre, 2023 yılında yapılacak Milletvekili Genel Seçimlerinde bu dönemki belediye başkanları aday olamayacak.

tv100.com yazarı Barış Yarkadaş sosyal medya hesabından, CHP'nin parti üyelerine ve yöneticilerine gönderdiği genel seçim genelgesini paylaştı.

Yarkadaş, "CHP, genel seçimde aday olmak isteyen parti yöneticilerinin 26 Aralık’a kadar istifa etmelerini istedi. Salıcı ve Böke’nin imzasıyla yayımlanan genelgede aday olmak İçin kimlerin istifa etmesi gerektiği sıralandı. Belediye başkanları listeye alınmadı. Adaylık yolu kapatıldı." açıklamasında bulundu.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Salıcı ve CHP Genel Sekreteri Selin Sayek Böke'nin imzasıyla yayımlanan genelgede, aday olmak isteyen parti yöneticilerinin 26 Aralık'a kadar istifa etmeleri istendi.

Yarkadaş'ın paylaştığı genelgede, aday olmak için kimlerin istifa etmesi gerektiği ve gerekli hususlar sıralandı.

 

ddvdvdv.JPG


Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.