CHP'den skandal benzetme: 'Tek millet, tek devlet, tek lider Adolf Hitler'

CHP'den skandal benzetme: 'Tek millet, tek devlet, tek lider Adolf Hitler'

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Türkiye'nin milli sloganı haline gelen 'Tek Millet, Tek Bayrak, Tek Vatan, Tek Devlet' sözlerini değiştirerek 'Tek millet, tek devlet, tek lider Adolf Hitler' ifadelerini kullandı.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, TBMM’de bir basın toplantısı yaptı. 

Özel basın toplantısında AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik’in CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu için “Bu Nazi ağzıyla konuşmayı bırakmaları lazım' demesine sert sözlerle yanıt verdi.

Özel, Çelik’'e “Tek millet, tek devlet, tek lider Adolf Hitler” derkenTürkiye'nin milli sloganı haline gelen 'Tek Millet, Tek Bayrak, Tek Vatan, Tek Devlet' sözlerini değiştirmesi de tepkilere neden oldu.

 

İşte Özel'in tepki çeken o açıklaması:

 

 

'Kemal Kılıçdaroğlu’nun söylemi Nazi söylemiymiş. Ey Ömer Çelik, birileri Nazi ağzıyla konuşuyorsa o konuda elim güçlü. Benim elimde kartlar var sende ne var. Kemal Kılıçdaroğlu, hak, hukuk, adalet demiş; beyefendi, ‘Nazi söylemidir’ diyor. Hitler iktidarda, ilk yıllarda kömür dağıtımıyla övünüyor. Sonra Hitler’in bölünmüş yolları… Sonra her Alman üç çocuk yapacak, sonra beşe çıkarmış. Dönmüş dolaşmış kendi işaretini bulmuş, herkese yaptırmış, yapmayanları suçlamış. İl Başkanı’na ‘rabiamızı unuttun mu?’ İşaret İhvan’dan. Mısır’da darbe yapan İhvan’ın işareti ama fikir Hitler’den. Tek millet, tek devlet, tek lider Adolf Hitler. Tanıdık geldi mi Ömer Bey. Nasıl kartlar? Ben kartları açtım. İl Başkanı normal selamlıyor, kızıyor, ‘işaretimiz neydi’ diyor, hemen parmağını büküyorlar, yapacaksın. Çünkü Hitler yapmayanı vatan haini ilan etmişti. Bir Nazi benzetmesi yapacaksan, iki kere düşün, üç kere yutkun.'

 

 

 

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN!

 

Siyasetcafe.com

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum