CHP'den skandal IMF savunması

CHP'den skandal IMF savunması

IMF ile yaptıkları gizli görüşme basına yansıyınca CHP ve İyi Partili isimlerden açıklama geldi. CHP'li Faik Öztrak, IMF’nin Konsültasyon Çalışması çerçevesinde toplandıklarını bu nedenle duyurmaya gerek görmediklerini söyledi

Millet İttifakı’nı oluşturan partilerden CHP ve İyi Partili isimlerin Ankara Hilton Otel’de IMF yetkilileriyle gizli bir toplantı yaptığı ortaya çıktı. Toplantıya CHP'yi temsilen Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak, İyi Parti'yi temsilen ise Durmuş Yılmaz katıldı.

Gazeteci-Yazar Banu Avar sosyal medya hesabından “İMF uzmanlarıyla Ankara’da buluşan ‘muhalif’ parti yetkilileri kimin adına bu görüşmeleri yapıyor ve neyi görüşüyorlar? Açıklama yapacaklar mı?” diye sordu.

IMF, kuruluş anlaşmasına göre üye ülkelerin ekonomik gelişmelerini “4. Madde Konsültasyon Çalışması” çerçevesinde yılda bir kez gözden geçiriyor. Fon uzmanları, kamu kuruluşlarının dışında iş dünyası, sendikalar, sivil toplum kuruluşlarının yanı sıra muhalefet partileriyle de görüşmeler yapılıyor. IMF muhalefet partilerinin temsilcileriyle önceki yıllarda da tek tek görüşmeler yaptı. Ancak bu sene ilk kez iki partiyle aynı anda görüştü.

CHP adına parti sözcüsü Faik Öztrak’ın katıldığı toplantıda İyi Parti’yi Durmuş Yılmaz temsil etti. İyi Parti’den Ekonomi Politikaları Başkanı Mustafa Cihan Paçacı yerine partide herhangi bir görevi bulunmayan eski Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz’ın katılması dikkat çekti. Bilkent Üniversitesi Öğretim Üyesi Refet Gürkaynak’ın da bulunduğu toplantının katılımcılarıyla Ağustos 2018’de IMF Türkiye Temsilciliği görevini devralan Ben Kelmanson görüştü. IMF heyeti 4. Madde görüşmeleri kapsamındaki programı önceden Hazine ve Maliye Bakanlığı’na bildiriliyor. Fakat Hilton Oteli’nde yapılan görüşmenin, heyetin programında olmadığı da öğrenildi.

Öztrak “Keşke meclisteki diğer muhalefet partilerini de davet etseler” dedi ve görüşmenin neden basına duyurulmadığı sorusuna gerek görmediklerini ifade etti, “Hükümet de görüşüyor ama her görüşmesini bildirmiyor” şeklinde konuştu.

Aydınlık'ın haberine göre gizli buluşmada İyi Parti’yi temsil eden Durmuş Yılmaz görüşmenin sorulması üzerine sinirlendi ve bağırarak “Nereden çıkardınız bu haberi? Benim neyde görüşmem varmış? Haberi yaptınız daha sorulacak soru yok. Bunlar rutin işler” dedi.

 

siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.