CHP’den şok açıklama! Belgeler neden savcılığa verilmedi?

CHP’den şok açıklama! Belgeler neden savcılığa verilmedi?

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun partisinin grup toplantısında Cumhurbaşkanı Erdoğan ve ailesi hakkında açıkladığı belgelerin ardından tartışmalar devam ediyor. İşte ayrıntılar;

Cumhuriyet Halk Partisi’nden ‘Belgeler neden savcılığa verilmedi?’ diyen Ak Partili milletvekillerine ve siyasetçiler yanıt gecikmedi.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve yakınlarının Man Adası'nda 1 sterlin sermaye ile kurulan şirkete para transferleri yaptığını ileri sürerek gösterdiği belgelerle ilgili açıklama yaptı.

Milletvekili Özel, "CHP belgeleri belki yarın belki yarından yakın, yarın burada yapılacak parti sözcümüz Bülent Tezcan'ın bir basın toplantısı ile ya da hafta sonu yapılacak bir basın toplantısı ile belgeleri merak eden herkesin merakı tatmin olmuş olacak. Nasıl Salı günü bütün beklenti karşılandıysa, belge konusunda kimse merak etmesin" diye konuştu.

Konu ile ilgili açıklamalarına devam eden Özel, kendilerine sürekli, 'Belgeleri neden savcıya vermiyorsunuz?' dediklerini ifade ederek, "Arkadaşlar biraz ciddi olalım, devlet yönetiyorsunuz. Bekir Bozdağ sen Adalet Bakanlığı makamını uzun süre işgal etmiş adamsın. Adalet teşkilatının tamamını FETÖ'ye emanet ettiğini biliyoruz da ama şunu söylerler, Cumhuriyet savcıları resen soruşturma açma görevleri vardır. İhbar beklemez. Grup toplantıları Türkiye'de bütün Cumhuriyet Savcıları için ihbar niteliğindedir. Kamuoyu ile belgeleri paylaştığımızda onu bu ihbardan sonra dosyaya katmak Cumhuriyet Savcılarının görevidir. Eğer bunu yapmadıkları takdirde Cumhuriyet Savcılarına sorarlar. Siz iktidar partisi için muhalefet partilerine tam saha pres uyguluyorsunuz, ama dünyada çalkalanan bir rezalet yaşanıyor Cumhuriyet Savcıları takip ediyorlar. Bekir Bozdağ'da diyor ki 'Götür savcıya ver'. Savcı bunu ihbar kabul edecek. Savcı bunların peşine düşecek" şeklinde konuştu.

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.